Hirdetés
. Hirdetés

T-Systems - Minden másodperc számít, ha megtámadtak

|

Az azonnali reagálást biztosító védelem ma már nem kiváltság vagy luxus, de mindenképpen létfontosságú egy vállalat életében.

Hirdetés

Folyamatosan változó világunk szükségszerű eleme a digitalizáció, melynek elkerülésével nem érdemes kísérletezni, hiszen az új technológiai irányok követésével könnyebben kezelhetjük az üzleti életet befolyásoló változásokat. Minél szerteágazóbb azonban a technológiai fejlődés, annál fontosabb lépést tartani a trendek különböző területeivel és ezzel párhuzamosan kiemelt figyelmet fordítani rendszereink biztonságára. A kibertámadások száma Magyarországon is növekvő tendenciát mutat, a T-Systems Magyarország szakértői szerint azonban a cégek 90%-a nem rendelkezik azonnali reagálást biztosító védelmi lehetőséggel. Alternatív megoldást jelenthet egy olyan partner kiválasztása, akinek szakértelme és tapasztalata lehetővé teszi, hogy szolgáltatásait teljesen az ügyfél igényeire, vagy működési infrastruktúrájának védelmére szabja. A T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóként azon dolgozik, hogy a biztonság mindenki számára elérhető legyen, olyan formában, ami az ügyfél igényeknek legjobban megfelel.

Az online jelenlét növekedésének a pandémia még egy lökést adott, így egyre nagyobb figyelmet igényel a biztonság is. Sok esetben azonban csak akkor fordítanak erre erőforrást a cégek, ha már megtörtént a baj, pedig a támadóknak csupán másodpercek szükségesek a sérülékenység kihasználásához. A tervezésnél tehát érdemes a megelőzésre fókuszálni, hiszen a kibervédelem már nem csupán a kritikus infrastruktúrát biztosító vállalatok kiváltsága, mindenki számára fontos egy olyan partner kiválasztása, aki megoldásait az ügyfél igényeire szabja. Napjainkban egyre szélesebb skálán mozognak a kibertámadások, így nem minden esetben észlelhető azonnal a vállalati rendszerekbe való idegen behatolás. Míg egy zsarolóvírusos támadás esetén egyértelmű cél a szolgáltatás megtagadása egészen a váltságdíj kifizetéséig - esetenként akár tovább is, addig egy adatlopásnál, adatszivárogtatásnál akár hónapok is eltelhetnek még az incidenst észleli valaki.

Amennyiben érdekli a téma, vegyen részt online a Computerworld által szervezett SecWorld 2022 konferencián. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött >>> 

A T-Systems CTRL SOC központjában több évtizedes, egyedi tapasztalattal rendelkező, IT-biztonsági szakemberek valós időben, a hét minden napján, a nap 24 órájában felügyelik ügyfeleik rendszereit. A központ tevékenységének alapját az ügyfélrendszerek biztonsági állapotának folyamatos figyelése, monitorozása és az események elemzése jelenti, melyben a vizsgált naplóállományok az ügyfél rendszerében maradnak, így a CTRL szakemberei távolról hozzáférve támogatják azt. Ennek köszönhetően pedig egy esetleges támadás esetén rövid idő alatt reagálnak a riasztásra, és vizsgálják ki a rendszerben jelentkező anomáliát, hiszen az időtényező kulcsfontosságú: a hatékonyság és a károk minimalizálása érdekében a lehető legrövidebb időnek kell eltelnie a támadás észlelése és a válaszlépések, a védekezés között.

2021 őszétől már nem csak szerződéses partnerei számára kínál megoldást a T-Systems Magyarország, hanem azon bajbajutott vállalatok számára is, akik éppen nem állnak aktív kapcsolatban a digitális szolgáltatóval. A piacon egyedülállóként hozta létre a T-Systems CTRL SWAT szolgáltatását, ami azonnali megoldást kínál kibertámadás esetén. A SWAT csapata a riasztást követően helyszíni megoldást kínál, és olyan tapasztalt specialistákkal vonul ki a helyszínre, akik a helyi erőket, vagyis a vállalat rendelkezésre álló szakembereit bevonva, közösen dolgoznak a krízis megoldásán. A szolgáltatás újdonsága egyfelől tehát az elmúlt 20 évben hatékonyan kezelt krízisek széles tapasztalati bázisára, valamint a specialisták szerteágazó szakértelmére épülő operativitás és a 7/24-es ingyenesen hívható elérhetőség (06 1 48 19 911), másrészt az a tény, hogy incidens esetén azon ügyfelek számára is igénybe vehető, akik korábban nem álltak kapcsolatban a T-Systems-szel.

A T-Systems Magyarország iránymutató digitális szolgáltatóként azon dolgozik, hogy biztosítsa partnerei számára a digitalizáció élvonalában álló megoldások elérését és segítséget nyújtson partnerei működéséhez és céljaihoz legjobban illeszkedő megoldás kiválasztásában. Legyen szó akár egyedi megoldásról mindig új lehetőségként, erősségként építik be a technológia legújabb képességét a vállalatok mindennapi működésébe.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.