Hirdetés
. Hirdetés

A HP Enterprise megvásárolta az Athonetet, hogy megerősítse 5G portfólióját

|

A HP Enterprise (HPE) azt tervezi, hogy az Athonet 5G technológiáját a Greenlake és az Aruba hálózati szolgáltatásaiban használja. Hosszú távon a magánvállalati 5G-ben szeretne érvényesülni, ezért meg nem nevezett összegért fel is vásárolta az Athonet olasz hálózati specialistát.

Hirdetés

A 2005-ben alapított Athonet célja a magán 5G telepítések felgyorsítása és egyszerűsítése. Többek között CBRS és 5G indulócsomagokat kínál, amelyek tartalmazzák az Athonet mobil csomagmagot, SIM-kártyákat, a rádió és egyéb, a magán cellahálózatok gyors kiépítéséhez szükséges komponensek választékát. A vállalat 2022-ben megalakította az 5G konzorciumot, hogy összehozza az eladókat az 5G ökoszisztéma fejlesztése érdekében. A csoporthoz tartozik a Google Cloud, az AWS, az Airspan, a Bearcom és a Digi.

Az Athonet technológiája bővíti a HPE 5G-portfólióját, amely az Aruba Wi-Fi felszerelésével integrált privát 5G-berendezéseket is tartalmaz, így lehetőség nyílik a vállalati igényeknek leginkább megfelelő technológia használatára. A HPE emellett rendelkezik integrált 5G magtechnológiával is, amelyet a szolgáltatóknak kínál.

A HPE közölte, hogy az Athonet privát 5G-t az átfogó Green Lake edge-to-cloud szolgáltatási platform részeként kínálja majd, és a Wi-Fi-t és a privát 5G-t olyan havi előfizetési tervben fogja össze, amely nem igényel tőkekiadást az ügyfelek részéről. Emellett az 5G-szolgáltatásokat az Aruba Centralhoz, a gyártó felhőalapú menedzsmentplatformjához kötik, így az ügyfelek egyetlen ablakon keresztül tudják majd adminisztrálni a Wi-Fi és a privát 5G-hálózatokat. Az Aruba hálózati termékeivel való egyéb integráció "a közeljövőben" érkezik - közölte a gyártó.

Hirdetés

Elemzők a vásárlást a HPE jövőjébe történő befektetésnek tekintik. "Szilárd megvalósítással ez idővel nagy üzlet lehet. Az Athonet felvásárlása segít a HPE-nek elmélyíteni 5G core (felhő-natív szoftver) kínálatát, különösen a vállalati ügyfelek számára történő privát 5G szolgáltatásra összpontosítva" - mondta Patrick Filkins, kutatási menedzser, az IDC IoT és telekommunikációs hálózati infrastruktúra csoportjának munkatársa.

"A felvásárlást a HPE azon törekvése vezérli, hogy a távközlési üzletágát az Aruba üzletágával együtt duplán kihasználja, hogy integrált ajánlatot kínáljon az ügyfeleknek, akik mind a Private 5G hálózatokat, mind a Wi-Fi hálózatokat párhuzamosan telepítik. Míg a felvásárlás azonnal növeli magát a HPE 5G magját, végül az Athonet-et az Aruba üzletágával is egységesebb módon fogják kihasználni. Konkrétan arra számítunk, hogy a HPE/Aruba idővel olyan megoldásokat ad ki, amelyek segítségével a vállalatok zökkenőmentesen kezelhetik a két technológiát. Az Athonet felvásárlása alátámasztja ezt a szélesebb körű erőfeszítést, hogy a vállalati ügyfelek számára integráljuk az 5G-t és a Wi-Fi-t, és könnyen fogyaszthatóvá tegyük a felhőből" - mondta Filkins a NetworkWorld szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.