Hirdetés
. Hirdetés

Az 5G fix vezeték nélküli hozzáférés 480 százalékkal nőtt 12 hónap alatt globálisan

|

Az üzemeltetők 5G FWA bevételei 2027-re globálisan elérik a 24 milliárd dollárt.

Hirdetés

A Juniper Research új tanulmánya szerint az 5G FWA fix (helyhez kötött) vezeték nélküli hozzáférési szolgáltatásokból származó teljes üzemeltetői számlázott bevétel a 2022-es 515 millió dollárról jövőre 2,5 milliárd dollárra emelkedik. Ezt a hatalmas tempójú növekedést az 5G fejlett hálózati képességei, például az ultraalacsony késleltetés és a megnövelt adatfeldolgozás fogja elősegíteni, hogy olyan csatlakozási lehetőségeket nyújtson, amelyek korábban a 4G technológiával elérhetetlenek voltak.

Az FWA olyan szolgáltatásokat foglal magában, amelyek nagysebességű internetkapcsolatot hoznak létre a cellakompatibilis CPE (ügyféltelephelyi berendezések) révén, többek között szélessávú és IoT-hálózatok számára.

A kutatás előrejelzése szerint az üzemeltetők 5G FWA bevételei 2027-re globálisan elérik a 24 milliárd dollárt. A Juniper a fogyasztói piacot azonosította az üzemeltetők számára legnagyobb bevételt generáló ágazatként. Ez a szektor a globális 5G FWA-bevételek 96 százalékát teszi ki. A tanulmány azonban figyelmeztet, hogy az üzemeltetőknek az FWA-megoldásokhoz meggyőző felhasználói ajánlatot kell nyújtaniuk. Azaz olyan szolgáltatások, mint a videostreaming, a játék és az intelligens otthoni biztonság összekapcsolása révén kell gazdagítaniuk a felhasználói élményt, hogy versenyelőnyre tegyenek szert az olyan inkumbens nagysebességű csatlakozási technológiákkal szemben, mint az FTTP (üvegszál a felhasználó ingatlajáig).

Hirdetés

A kutatás vezetője, Elisha Sudlow-Poole megjegyezte: "Az FWA előnyei ma már összehasonlíthatók az üvegszálas hálózatokat használó szolgáltatásokkal. A szolgáltatóknak azonnali lehetőségük van arra, hogy a meglévő 5G infrastruktúrájukra támaszkodó utolsó mérföld megoldásokkal közvetlenül a végfelhasználók szélessávú előfizetéseiből származó bevételt generáljanak."

A jelentés a magánhálózatokat is kulcsfontosságú monetizációs lehetőségként azonosította, mert a 4G-nél jobb hálózati képességeket kínálnak. Az intelligens gyártás, a hajókikötők és a repülőterek az 5G FWA legfontosabb felhasználási esetei. A jelentés azt ajánlja, hogy az üzemeltetők az 5G FWA-t az utolsó mérföld megoldásának megkönnyítésére használják, illetve az FWA és az üvegszálas hálózatok közötti kapcsolatot teljes mértékben együttműködésként kezeljék, a hálózati teljesítmény és a befektetések megtérülésének maximalizálása érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.