Hirdetés
. Hirdetés

Az 5G-kapcsolatok száma hamarosan eléri a közel 6 milliárdot

|

Az 5G figyelemre méltóan emelkedik és gyorsabban skálázódik, mint a mobil vezeték nélküli hálózatok bármely korábbi generációja.

Hirdetés

Az Omdia piacelemző cég új becslése szerint 2027 végére 5,9 milliárd 5G előfizető lesz a világon, ami majdnem négyszeres növekedés a 2022 végi 1,5 milliárd csatlakozáshoz képest. A jelentés szerint a szám 2023-ban eléri a kétmilliárd 5G-csatlakozást, a szám csak a negyedik negyedévben 136 millió előfizetéssel bővült.

Az Omdia szerint 2022-ben globálisan 455 millió új 5G-csatlakozást kapcsoltak be, ami 14 százalékos szekvenciális negyedéves növekedésnek felel meg (a harmadik negyedévi 922 millióról a negyedik negyedévben 1,05 milliárdra).

A trendet Észak-Amerika húzza. A növekedésről 119 millió jut erre a régióra az 507 millió LTE-kapcsolat mellett. Összességében az Omdia arra számít, hogy idén mintegy 215 millió 5G-kapcsolat érkezik a kontinensről, mivel az 5G-alapú telefonok értékesítése tovább növekszik.

Hirdetés

"Az 5G figyelemre méltóan emelkedik és gyorsabban skálázódik, mint a mobil vezeték nélküli hálózatok bármely korábbi generációja" - nyilatkozta Chris Pearson, az 5G Americas elnöke.

Kristin Paulin, az Omdia vezető elemzője szerint a távközlési szolgáltatók alacsonyabb árakkal és okostelefon-akciókkal, "köztük néhány ingyenes okostelefon-ajánlattal" ösztönzik az 5G bevezetését.

Az 5G Americas arról is beszámolt, hogy a világon az 5G kereskedelmi hálózatok száma mostanra elérte a 259-et, és az iparági kereskedelmi szervezet 2023 végére 390-et vár. Két év múlva, 2025 végére pedig már több mint 400 lehet - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.