Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD nagy teljesítményű adaptív 5G chipeket dob piacra a távközlési vállalatok számára

|

Az Advanced Micro Devices és Xilinx részlege új adaptív rádiós számítási chipeket dobott piacra az 5G távközlési piac számára. A vállalat a bejelentést a barcelonai Mobile World Congress 2023 rendezvényen tette.

Hirdetés

Az AMD és a Xilinx a magprocesszoroktól a rádió-hozzáférési hálózatok (RAN) alkalmazásaira is kiterjeszti az 5G-ügyfelek támogatását. Új tesztelési képességeket és új 5G termékeket szállítanak. Az AMD szerint a vezeték nélküli távközlési partneri ökoszisztémája az elmúlt évben több mint kétszeresére nőtt, amit az AMD és a Xilinx termékeinek integrációja erősített meg. Az AMD 2022-ben 50 milliárd dollárért vásárolta fel a Xilinxet. Így most hozzájut a pénzéhez.

Az AMD egy új Telco Solutions Testing Lab-ot is létrehozott a VIAVI-val, amely lehetővé teszi a távközlési szolgáltatók és a távközlési megoldások szolgáltatói számára, hogy teszteljék a skálázott számítási erőforrásokat a RAN és az edge-to-core számítások növekvő igényeinek kielégítésére. A laboratórium hardvert és szoftvert egyaránt tesztel, kihasználva a legújabb AMD processzorokat, adaptív system-on-chipeket, smartNIC-eket, terepprogramozható kaputömböket és adatfeldolgozó egységeket.

Hirdetés

Az AMD a VIAVI tesztelési csomagot választotta a valós körülmények elemzésére a teljes távközlési hálózatokon. A laboratórium különböző termékek hálózati forgalmát szimulálja. Az AMD elmondta, hogy a 4G/5G AMD Zynq UltraScale+ RFSoC és MPSoC rádiós technológia erős elfogadottságát tapasztalta az integrált távoli rádiókhoz. A távközlési ökoszisztéma részeként a Nokiával együttműködve az AMD Epyc processzoros kiszolgálókat a Nokia Cloud RAN megoldásaival kombinálja - számolt be a VentureBeat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.