Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson szerint a mobil adatforgalom 2011 óta 300-szorosára nőtt

|

Az Ericsson legújabb mobilitási jelentése szerint a mobil adatforgalom 2011 óta a 300-szorosára nőtt, és világszerte 5,5 milliárd új telefonkapcsolat lépett működésbe.

Hirdetés

A vállalat szerint a 4G LTE hálózatok döntő szerepet játszottak e statisztikák elérésében. A cég közölte, hogy az elmúlt években az 5G bevezetése is a mobil adatforgalom fellendülését okozta.

Az Ericsson szerint az 5G készülékek technológiai életciklusa gyorsabb, mint a 4G esetében volt. Már most a készülékek 23 százaléka támogatja az 5G-t világszerte, míg az életciklus megfelelő pontján a készülékeknek mindössze 8 százaléka volt 4G-képes. A nagyobb sebességgel az emberek több adatforgalmat is generáltak. A harmadik negyedévben például a mobil adatforgalom 42 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Hirdetés

Fredrik Jejdling, az Ericsson hálózatért felelős ügyvezető alelnöke és vezetője az eredményeket kommentálva elmondta: "A mobilkommunikáció az elmúlt tíz évben hihetetlen hatással volt a társadalomra és az üzleti életre. Ha 2027-re tekintünk előre, a mobilhálózatok minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak majd abban, ahogyan egymással érintkezünk, élünk és dolgozunk. Az Ericsson legújabb mobilitási jelentése azt mutatja, hogy a változások üteme felgyorsul, és a technológia döntő szerepet játszik benne."

Az Ericsson előrejelzései szerint 2027-ben az 5G elterjedtebb lesz, mint a 4G, és a mobil-előfizetések mintegy 50 százalékát használják majd világszerte. Bár az 50 százalék kissé alacsonynak tűnik, figyelembe véve a már most is tapasztalható elterjedtséget, ez az 50 százalék valójában a világ népességének 75 százalék és a globális okostelefon-forgalom 62 százalékát fogja lefedni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.