Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk: a Starlink szolgáltatás várhatóan augusztusban lesz világszerte elérhető

|

Egy éven belül néhány százezer, esetleg 500 ezer fölötti felhasználót várnak.

Hirdetés

Elon Musk szerint a SpaceX Starlink műholdas-internet szolgáltatása augusztusban világszerte elérhetővé válik, és reményei szerint egy éven belül félmillió felhasználója lesz.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója videokapcsolaton keresztül beszélt a barcelonai Mobil Világkongresszuson. Elmondta, hogy már mintegy 1800 Starlink műholdat bocsátottak fel, és az internetszolgáltatásnak jelenleg 12 országban közel 70 ezer felhasználója van.

"Úgy gondolom, jó úton vagyunk ahhoz, hogy 12 hónapon belül néhány százezer, esetleg 500 ezer fölötti felhasználónk legyen" - mondta a vállalkozó. Nem világos, hogy ez a szám mennyire reális, mivel Musk hírhedt arról, hogy nem tudja teljesíteni saját, túlzottan optimista előrejelzéseit.

Hirdetés

A Starlink célja, hogy nagy sebességű internetszolgáltatást sugározzon a nehezen elérhető területekre, amiért viszonylag borsos árat kér: 499 dollárt a vevőegységért, plusz 99 dollárt havonta. Musk elmondta, hogy a SpaceX két "nagy ország" távközlési vállalatával kötött megállapodást, de nem nevezte meg őket.

Bár a Starlink jelenleg veszteséges, Musk reméli, hogy végül évi 30 milliárd dolláros bevételt hozhat, és finanszírozhatja a jövőbeli Mars-küldetéseket. De addig is jelentős befektetésre lesz szükség. "Mielőtt pozitív pénzforgalmat érünk el, legalább 5 milliárd dollár, de lehet, hogy akár 10 milliárd dollár is költeni kell. Szóval ez elég sok" - mondta a MarketWatch szerint.

A Starlink-projekt keretében végül mintegy 12 ezer kis műhold kering majd a Föld körül, amelyek 2026-ra az egész világon nagysebességű internet-lefedettséget teremtenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.