Hirdetés
. Hirdetés

Fegyveres rendőrök rohamozzák meg az otthonokat a közösségi médiában tett megjegyzések miatt - videó

|

Minszkben felfegyverzett kommandósok csapnak le a közösségi oldalakon kommentelőkre otthonaikban. Ezúttal az informatikushoz mentek ki, de úgy, mintha Bin Ladent akarnák elfogni.

Hirdetés

Fehéroroszországi rendőrök letartóztattak tizenegy embert, akiket azzal vádolnak, hogy sértő megjegyzéseket tettek az orosz ejtőernyősök e hónap elején egy kiképzési balesetben bekövetkezett halálával kapcsolatban - jelentette be szerdán a minszki belügyminisztérium.

Hirdetés

Az egyik letartóztatásról készült videón látható, amint a különleges erők legalább négy tagjából álló csoport puskákkal és katonai felszereléssel felfegyverkezve belép egy minszki lakásba. Zseblámpáikkal az ajtónyíláson keresztül világítanak az esetleges letartóztatottra, egy látszólag igen meglepett IT-munkásra. Az informatikus bűne az, hogy kommentet hagyott azon hír alatt, amely szerint két orosz ejtőernyős lezuhant leszállás közben november 12-én a Hrodna voblasztyi gyakorlótéren.

Egy nappal korábban a fehérorosz ellenzéki Telegram-csatornák már beszámoltak több személy őrizetbe vételéről a Fehérorosz Köztársaság büntető törvénykönyvének 130. cikke (faji, nemzeti, vallási vagy más társadalmi gyűlöletre vagy viszályra való felbujtás) alapján, amely minimum öt évig terjedő szabadságvesztéssel jár. A fehérorosz hatóságok szerint a letartóztatott összes ember a halálesetekkel viccelődő megjegyzéseket tett a közösségi médiában.

Azt is elmondták, hogy sokan közülük "szélsőséges Telegram-csatornákra" voltak feliratkozva. A fehérorosz kormány a tavalyi vitatott elnökválasztást követő tüntetések nyomán szinte minden nagyobb ellenzéki hírportált törvénysértőnek minősített.

A tisztviselők hozzátették, hogy több mint 50 olyan személyt találtak, akik "istenkáromló és sértő" megjegyzéseket tettek a tragédiával kapcsolatban a közösségi médiában. A letartóztatottak akár 12 év börtönbüntetésre is számíthatnak, ha elítélik őket.

Az orosz védelmi minisztérium november 12-én jelentette be, hogy a két ejtőernyős a fehérorosz erőkkel közös kiképzésen halt meg a nyugat-fehéroroszországi Grodno városában. A minisztérium szerint a tragikus baleset egy "hirtelen támadt erős szél" miatt történt, és az egyikük a tartalék ejtőernyőjével próbálta megmenteni bajtársát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.