Hirdetés
. Hirdetés

Hét új városban indul be a Vodafone 5G-je

|

Budapest belvárosában és Zalaegerszegen egy ideje már elérhető a piros szolgáltató 5G hálózata, most újabb területek zárkóznak fel.

Hirdetés

A Vodafone hivatalos bejelentése szerint hamarosan megindul az 5G szolgáltatás Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, valamint Székesfehérváron. Persze első körben nem érdemes azt várni, hogy a teljes városokat lefedve hasít majd az újgenerációs hálózat, főként a belváros frekventáltabb helyszínein és felsőoktatási intézmények környékén szórnak majd az új adótornyok.

Hirdetés

A magyarországi Vodafone itthon elsőként indított kereskedelmi 5G szolgáltatást, és az NMHH által kiírt tavaszi aukción további 5G frekvenciákhoz jutott, ez vezetett a mostani bővülésig. Ezzel a szolgáltató már közel 300 5G bázisállomással rendelkezik, amelyekre több százezer ember tud csatlakozni.

Még a nyár folyamán két újabb területen lehet számítani az 5G megjelenésére, a Balaton két legjelentősebb települése, Balatonfüred és Siófok is sorra kerül, a bejelentés szerint a nyár második felében már erre is számítani lehet. Emellett pedig a Balaton körül fejlesztik a meglévő 4G infrastruktúrát is.

Hasonló fejlesztések a másik két szolgáltatótól is várhatóak, hiszen ők is nyertek erre használható frekvenciákat áprilisban. A Telekom 5G hálózata jelenleg Budapesten az V., VI. és VII. kerület egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el. A Telenor Győrben indított 5G teszthálózatot még tavaly májusban, de egyelőre kereskedelmi 5G szolgáltatást még nem indított.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.