Hirdetés
. Hirdetés

Juniper Research: így állunk át az 5G-re

|

Az operátorok bevétele 625 milliárdot ér el 2027-ig, ami a szolgáltatók bevételeinek 80 százalékát teszi ki.

Hirdetés

A Juniper Research kimutatta, hogy az előrejelzések szerint az üzemeltetők 2027-re 625 milliárd dollárt fognak generálni az 5G szolgáltatásokból világszerte. Ez azt jelenti 2023-as 310 milliárd dollárra bevétel gyorsan megduplázódik.

Az új jelentésben szereplő előrejelzése szerint a következő négy év alatti 100 százalékos növekedést a mobil előfizetések 5G hálózatokra történő átállása, valamint az adja, hogy az eSIM-eket egyre nagyobb mértékben építik be az olyan eszközökbe, mint a laptopok és a Wi-Fi hotspotok.

A kutatás szerint 2027-re a globális üzemeltetői számlázott szolgáltatási bevételek 80 százaléka az 5G-hez kapcsolódik; ami megteremti a feltételeket, hogy az üzemeltetők 5G-hálózatokban lévő befektetései megtérüljenek. Az eSIM-ek új eszközökbe történő egyre nagyobb mértékű beépítése azonban 2023 és 2027 között több mint 180 százalékkal növeli a globális cellás adatforgalmat, mivel az adatforgalom a vezetékes és Wi-Fi hálózatokról az 5G-re kerül át - állapította meg a Juniper közleménye.

Hirdetés

A kutatás szerzője, Frederick Savage kifejtette: "Az eSIM-képes eszközök jelentős növekedést fognak elérni a cellás adatforgalomban, mivel a fogyasztók a mobilhálózatokat olyan felhasználási esetekre is igénybe veszik, amelyekhez eddig a vezetékes hálózatokat használták. Az üzemeltetőknek gondoskodniuk kell a hálózatok jövőbiztosságának eléréséről (beleértve az 5G és a közelgő 6G hálózatokat is) azzal, hogy az új technológiákat a hálózatok egészére bevezetik."

A jelentés szerint a cellás adatforgalom növekvő igényére való felkészülés érdekében a 6G szabványoknak olyan innovatív technológiákat kell elfogadniuk, amelyeket az 5G szabványok jelenleg nem használnak. A jelentés az NTN-eket (nem földfelszíni hálózatok) és az 1THz alatti frekvenciasávokat jelölte meg olyan kulcsfontosságú technológiákként, amelyeknek a 6G hálózatok kezdeti kísérleteinek és tesztjeinek középpontjában kell állniuk, hogy a meglévő 5G hálózatokhoz képest megnövelt adatátviteli képességeket nyújtsanak.

A kutatás azonban arra figyelmeztet, hogy a műholdak NTN-ek használatából eredő megnövekedett költségek és a nagyfrekvenciás spektrum beszerzési költségei hosszabb határidőket fognak szabni a 6G-beruházások megtérülésére az üzemeltetők számára. A tanulmány ezért sürgeti a távközlési ágazatot, hogy alakítson ki partnerségeket a nem földfelszíni összeköttetések specialistáival, így a 6G-hálózatokba való beruházás alacsonyabb költségeiből profitálhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.