Hirdetés
. Hirdetés

Lekapcsolták Mianmarban az internetet

|

Az internetes és mobilszolgáltatók utasítást kaptak a jelenlegi kormánytól, hogy blokkolják a Facebookot, majd a Twittert és az Instagramot is, végül a teljes internet leállt.

Hirdetés

A mianmari junta az egész internetet lezárta szombaton az országban, míg előző nap még csak a közösségi médiát nem lehetett elérni.

Az internetes és mobilszolgáltatók még csütörtökön kaptak utasítást a puccsista kormánytól, hogy blokkolják a Facebookot, majd pénteken hogy a Twittert és az Instagramot is, "további rendelkezésig".

Hirdetés

De mivel a virtuális magánhálózatokon meg tudtak szerveződni a kormányellenes tüntetések, ezért a katonai vezetés az egész internetet - a vezetékes és a mobilhálózatot is - lezárta az országban a NetBlocks Internet Observatory nevű megfigyelőcsoport szerint.

A hadsereg hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat, és őrizetbe vette a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjít, Mianmar de facto vezetőjét, valamint több más magas rangú politikust. A lépést azzal indokolták, hogy a kormány nem reagált a katonaságnak a feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos panaszaira.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.