Hirdetés
. Hirdetés

Nagy európai távközlési cégek már a téli energiaválság kivédésére készülnek

|

Cél, hogy az intézkedések ne legyenek negatív hatással a felhasználókra.

Hirdetés

A francia Orange távközlési óriás számos energiatakarékossági intézkedést vázolt fel, mivel igyekszik felvenni a harcot az Európát idén télen sújtó energiaválsággal. Ez nem sokkal azután történt, hogy megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Európa valószínűleg sötét tél elé nézhet az áramkimaradások miatt, mivel a szolgáltatók az energiát adagolni fogják.

A lehetséges energiaellátási problémákat Oroszország ukrajnai inváziója táplálta, mivel a konfliktus nyomán Oroszország úgy döntött, hogy leállítja a gázszállításokat Európa kulcsfontosságú ellátási útvonalain keresztül. Ez az Orange-t is erőteljes reakcióra késztette. A szolgáltató megerősítette, hogy napi egy órára a pillanatnyi áramfogyasztás 5-10 százalékkal csökkenti. Ehhez több ezer helyhez kötött hálózati berendezés elektromos akkumulátorra való átállítása szükséges, de ez akár 20 MW megtakarítást is eredményezhet.

Az Orange hozzáteszi, hogy ezek az intézkedések nem lesznek negatív hatással a felhasználókra. A cég máris áttért arra, hogy legkésőbb 30 perccel zárás után kikapcsolja az üzletei kirakatvilágítását, és ezt az intézkedést szeptember 1-je óta alkalmazza. A vállalat vezérigazgatója, Christel Heydemann szerint az intézkedésekre azért van szükség, hogy "elkerüljék a terheléscsökkentő intézkedéseket ezen a télen".

Hirdetés

"A bizonytalan geopolitikai és gazdasági környezetben osztjuk a francia kormány aggodalmait, és konkrét tervet dolgoztunk ki a nemzeti energiatakarékossági kezdeményezés támogatására. Azzal, hogy felajánljuk, több ezer műszaki telephelyen egy órára csökkentjük a fogyasztást, akár 10 százalékkal is csökkentjük pillanatnyi energiaszükségletünket, anélkül, hogy ez befolyásolná a felhasználóknak nyújtott szolgáltatást" - mondta Heydemann.

Az adatközponti iparágban az Equinix és a Digital Realty is növelte dízelkészleteit, felkészülve az esetleges hálózati és üzemanyag-ellátási problémákra. Az Equinix rendszerint 60 százalékos kapacitásig tölti fel a tartályait, de most számos telephelyén 90 százalékra emeli ezt a szintet. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb eszközkölcsönző csoportja szintén extra dízelgenerátorokat halmoz fel a téli nagy keresletre való tekintettel.

A BT brit távközlési vállalat nemrégiben azt nyilatkozta a Financial Timesnak, hogy jelenleg nem keres több tartalék energiát a télre, de felméri, hogy mely nem kritikus hardvereit lehet kikapcsolni. Számos mobilszolgáltató és toronyépítő vállalat több megújuló energiát szeretne előállítani a mobiltornyok telephelyein, hogy csökkentse energiaszámláit és a hálózattól való függőségét. A szolgáltatók, köztük a Vodafone, a Telstra, a Deutsche Telekom és a lett LMT is befektetnek a projektekbe - olvasható a DatacenterDynamics összefoglalójában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.