Hirdetés
. Hirdetés

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings

|

A vállalat erős és stabil pozícióval rendelkezik a magyarországi mobil és szélessávú piacon.

Hirdetés

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings GmbH hitelminősítő - közölte a távközlési szolgáltató.

Ezen felül a Scope Ratings a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként megerősítette a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

A közlemény szerint a kilátás javítása azon alapul, hogy a Magyar Telekom profitabilitásának javulását segíti az inflációkövető díjkorrekció bevezetése, valamint a közelmúltban bejelentett, a kormánnyal aláírt közös nyilatkozat, amely többek között hálózatépítést és a szektorspecifikus adózási szabályok felülvizsgálatát vetíti előre.

Hirdetés

A hitelminősítés megerősítése azt tükrözi, hogy a Scope Ratings megítélése szerint a Magyar Telekom erős és stabil pozícióval rendelkezik a magyarországi mobil és szélessávú piacon egyaránt, valamint előnyére szolgál a távközlési iparág mérsékelt ciklikussága.

Ezzel a felülvizsgálattal a Magyar Telekom megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.