Hirdetés
. Hirdetés

0,9 másodpercenként egy új vírus születik

|

2010-ben megduplázódott a kártevők száma, amelyek közül egyre több a közösségi oldalakra specializálódik.

Hirdetés

A Sophos tanulmánya szerint általában majdnem mindegyik másodpercben egy új vírus születik. 2010-ben ugyanis összesen 95 ezer egyedi kártevőt regisztrált az IT-biztonsági cég, amely volumen alapján számították ki a 0,9 másodperces összeget. Az összeg riasztó, ráadásul az megduplázódott 2009-hez képest.

Az IT-biztonsági cég beszámolója alapján az internetes bűnözök emellett egyre inkább a közösségi szolgáltatásokra összpontosítanak. 2010-ben ugyanis ezen oldalak felhasználóinak 40 százaléka találkozott valamilyen Facebookon, vagy például Twitteren terjedő vírussal, míg ugyanezen összeg 2009-ben csak 36 százalék volt. A kéretlen üzenetek száma is megnőtt ezzel egy időben a közösségi oldalakon: 57 százalékról, 67 százalékra. Az adathalász üzenetekre pedig a felhasználók 43 százaléka kattintott legalább egyszer az elmúlt évben (2009-ben még csak 30 százalékuk).

 

 



A jelentés alapján még mindig az Egyesült Államok a spam-küldés fellegvára. Jelenleg a Föld kéretlen leveleinek a 16 százalékát ugyanis a tengerentúli országban postázzák meg, míg például más jelentős volumennel rendelkező területek - például Egyesült Királyság és Franciaország - csak 4 százalékban részesülnek a spam-termésből.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.