Hirdetés
. Hirdetés

1 milliárdot keresett Ballmer a lemondásával

|

Steve Ballmer a részvényeinek hála sokat keresett a nyugdíjazása hírével.

Hirdetés

Amikor kiderült, hogy Steve Ballmer nyugdíjba megy a Microsoft éléről, akkor a cég részvényei néhány percen belül az egy éves rekord közelébe emelkedtek. A 9 százalékos növekedés végül nagyjából 7-re mérséklődött, de még így is elég volt arra, hogy a 15 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Steve Ballmer rengeteget keressen. 

Hirdetés

A The Register értesülései szerint Ballmer több mint 750 000 dollárt nyert a részvények árfolyamán a hír hatására, mindössze néhány perc alatt. A Microsoft jelenlegi vezérének 333,252 millió részvénye van a vállalatnál, ezzel pedig igen meghatározó a tulajdonosok között. 

Ballmer már korábban tisztázta, hogy a következő években is szeretne a Microsoft részese maradni, így a részvényeitől nem válik meg. Ami azt illeti, ő is a jövőbeli sikereket várja, de hamarosan már csak tulajdonosként. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.