Hirdetés
. Hirdetés

10 ezer alkalmazás a BlackBerry boltjában

|

A RIM áruháza így is messze elmarad az Apple App Store és az Android Market méretétől.

Hirdetés

"A BlackBerry AppWorld elérte a 10 ezer alkalmazást, amely szám folyamatosan növekszik. Melyik a kedvenc szoftveretek?" - olvasható a Research In Motion (RIM) Twitter-üzenetében. A lélektani határnak számító 10 ezres alkalmazásszám elérése örvendetes, főként hogy a BlackBerry piactere mindössze csak 18 hónapja működik. A legfrissebb, második verziója pedig csak egy hónapja érhető el.

 

 



Utóbbi megjelenése egyébként jelentős lökést adott a szoftverboltnak, mivel az újonnan bevezetett felhasználói felület segítségével egyszerűbbé vált a mobilos szoftverek közötti böngészés és keresés, amely mellett a RIM új fizetési módokat is bevezetett. Az első verzió ugyanis csak a PayPal fizetést engedélyezte, ami finoman szólva sem volt túlságosan felhasználóbarát. Az új verzió viszont már a bankkártyás fizetést is lehetővé teszi, valamint az észak amerikai AT&T előfizetők akár a számlájuk terhére is vásárolhatnak. Mindez alaposan megdobta a vásárlási kedvet, és ezzel párhuzamosan a fejlesztők aktivitását is, akik az újonnan bevezetett fizetési módok miatt több BlackBerry-re írt szoftvert alkottak meg.

A 10 ezres alkalmazásszám azonban csekély, ha a versenytársak szoftverboltjaival hasonlítjuk össze a kínálatot. Az Android Market ugyanis tízszer több, 100 ezer alkalmazást kínál felületén, míg az Apple App Store körülbelül 250 ezer szoftver hozzáférését biztosítja. E számoktól a RIM alaposan el van maradva, mivel egyelőre nem tudta a fejlesztőket tömegesen meggyőzni arról, hogy érdemes alkalmazásokat készíteni a platformjára. Pedig az bizonyos esetben jó húzás lehet. Mivel a BlackBerry készülékeket jellemzően céges környezetben használják, ezért egy jól megalkotott üzleti alkalmazás bizonyára kedvező fogadtatásra találhat közöttük, s így annak megalkotója szép summára tehet szert.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.