Hirdetés
. Hirdetés

10 Gbps-os interkontintentális adatkapcsolat

|

Az Ericsson és a Telstra sikeresen demonstrálta a biztonságos adattitkosítást a Los Angeles és Melbourne közötti, 10 Gbps sebességű adatátvitel során a Ciena ultra alacsony késleltetésű 10G vezetéksebességű titkosítási megoldása segítségével.

Hirdetés

Bár már léteznek végponti titkosítási megoldások, ez a teszt demonstrálta azt a korszerű eljárást, amely a továbbítás alatt lévő "tranzit" adatok titkosítását végzi - azaz, amikor az adatok az adatközpont falain kívül, nagy kiterjedésű hálózatokban haladnak - bármilyen teljesítményveszteség nélkül.

Az üzleti eljárások és az adatfogyasztás digitalizációja nagy sebességgel növekszik, így az adatok biztonsága az integritás megsértése vagy a késleltetés növelése nélkül  egyre fontosabb az alkalmazási és a hálózati rétegeken.

Darrin Webb, a Telstra nemzetközi műveletekért és szolgáltatásokért felelős igazgatója szerint: "Piacvezető tenger alatti kábelhálózatunk a legnagyobb az ázsiai-csendes-óceáni régióban, és ez az innováció tovább bizonyítja elkötelezettségünket aziránt, hogy világszínvonalú hálózati élményt nyújtsunk ügyfeleinknek. A teszt eredménye azt mutatja, hogy az adatok titkosíthatók nagy távolságon keresztül történő átvitel során is, az ügyfeleink által a nemzetközi hálózatokon megszokott sebesség és megbízhatóság megőrzése mellett. Folytatjuk a munkát az Ericssonnal és a Cienával, és a következő szintre emeljük a tesztelést egy 100 Gbps-os titkosítási próbával."

Emilio Romeo, az Ericsson Ausztráliáért és Új-Zélandért felelős ügyfélrészleg-vezetője elmondta: "Tavaly ilyenkor az Telstra és az Ericsson titkosítási próbát tartott Melbourne és Sydney között. Most kibővítettük a távolságot Melbourne-től Los Angelesig, és 10 Gbps-os adatátvitel közben titkosítottunk, amely ma a tipikusan használt adatátviteli sebesség titkosítás nélkül. Az Ericsson az optikai hálózati rendszerek területén hoz szakértelmet a projektbe a tesztek elősegítésére, és támogatja a Telstrát ennek a korszerű biztonsági képességnek a kereskedelmi bevezetésében."

Az Ericsson és a Telstra 2017 első felében Los Angeles és Melbourne között 100 Gbps-os titkosítási eljárást fog tesztelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.