Hirdetés
. Hirdetés

100 Gigabit Ethernet

|

Felhőkre tervezett kapcsolási sebesség a Ciscótól.

Hirdetés

A Cisco bejelentette új 100 illetve 40 Gigabit Ethernet (GE) kapcsolómoduljait. Ezek minden korábbinál gyorsabb adatátviteli sebességet tesznek lehetővé a vállalati, adatközponti és szolgáltatói hálózatokon és megoldást jelentenek a számítási felhők, a videokommunikáció, a mobilitás és a 10 GE támasztotta sávszélesség-kihívásokra. A fejlesztések hátterében az adatforgalmi trendek állnak: a Cisco Cloud Index szerint 2014-re az adatközpontok terhelésének több mint 50 százaléka számításifelhő-alapú lesz, 2015-re pedig a globális számításifelhő-forgalom a jelenleginek több mint 12-szeresére, évi 1,6 zettabájtra bővül.

A vállalat egyébként nemrégiben érte el a tízmilliomodik telepített 10 GE-s kapcsolt portot, és 23 000 NX-OS operációs rendszert üzemeltető ügyféllel rendelkezik. (Az NX-OS a Cisco teljes adatközponti portfólióját támogató operációs rendszere.)

Cisco Nexus 7000 sorozat
Cisco Nexus 7000 sorozat

Cisco Nexus 7000 sorozat

A Cisco 6500-as sorozatú switch családnál 40 GE-s teljesítmény érhető el, míg a Nexus 7000-es sorozat 40 GE illetve 100 GE-s interfész kapacitásokkal bővíthető. Ez utóbbi megoldásokat a gyártó mindenekelőtt az adatközpontok és a szolgáltatók közötti kapcsolatok kialakításához ajánlja. A vállalati hálózatok és az adatközponti „top-of-rack” kapcsolás bővítése érdekében a Cisco egyúttal két nagy portsűrűségű, 10 GE-s kapcsolást biztosító, előre konfigurált platformot is bejelentett.

Ezek könnyebb kihasználhatósága érdekében a cég a Catalyst 6500, Catalyst 4500 és Aggregation Services Router (ASR) 1000 termékcsaládjaihoz bemutatta az Easy Virtual Network elnevezésű hálózatvirtualizációs megoldást, melynek segítségével egyszerűbben hozhatók létre különálló logikai hálózatok egyetlen fizikai infrastruktúrán. A rendszer 100%-ban kompatibilis a VRF-lite-tal, és együttműködik az MPLS-VRF és egyéb technológiákkal. Emellett adatközpontok számára méretezhető virtuális szolgáltatásokkal is megjelent az új Nexus 1010-X berendezésen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.