Hirdetés
. Hirdetés

128 bites lesz a Windows 8?

|

A Microsoft egyik fejlesztőjének csiripelése alapján 128 bites támogatással érkezhet a Windows 8.

Hirdetés

Már régóta nyílt titok, hogy a Windows 7 elkészültével a Microsoft fejlesztői nem vettek ki hosszabb szabadságot, hanem szinte azonnal hozzákezdtek a Windows 8 előkészületi munkálataihoz. A leendő operációs rendszerrel kapcsolatban azóta több cikk és blogbejegyzés is megjelent, ám ezek zöme nem volt több, mint puszta kapizsgálás. Egészen mostanáig.

 

 

robert-morgan.jpg


A Windows 7 és egyéb más termékek fejlesztésekor már kiderült, hogy a redmondi szoftvercég nehezen tudja megregulázni az alkalmazottjainak csiripelését, így egységes mederbe terelve a kommunikációjukat. Ezt támaszthatja alá Robert Morgan, a Microsoft vezető kutatójának és mérnökének esete is, aki LinkedIn profiljában nagy valószínűséggel egy fontos titkot osztott meg a Windows 8 és a Windows 9-cel kapcsolatban (annál is inkább, mert azóta nem elérhető a profilja).

"Egy magas védettségű kutatóintézetben dolgozom, ahol a közép és hosszú távú fejlesztések a területeim. A K+F projekteken belül a Windows 8 és a Windows 9 kerneljeinek 128 bites architektúrákkal való kompatibilitásán dolgozom, olyan fontos partnerekkel kialakítva a kapcsolatot, mint az Intel, az AMD, a HP és az IBM" - olvasható azon a képernyőfotón, amit a NeoWin munkatársainak még sikerült elcsípniük. S ha ez még nem lenne elég, Robert Morgan egy későbbi státusz-frissítésében még azt is elárulta, hogy jelenleg is egy 128 bites AMD processzort tesztelnek.

Érdekesség, hogy utóbbi jelenleg is fejleszti ezen eszközét "Bulldozer" kódnéven. Vagyis összességében ezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a várhatóan 4-5 év múlva megjelenő Windows nem csak a 32 bites architektúráknak fog búcsút mondani...

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.