Hirdetés
. Hirdetés

1,46 millió szélessávú előfizető

|

Az adsl-előfizetők száma 0,3 százalékkal, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató szélessávú előfizetőinek száma 3,37 százalékkal nőtt júliusban.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú adsl-internet-szolgáltatásra előfizetők száma júliusban alig 0,3 százalékkal 782 ezerre nőtt, míg a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató, az UPC, a T-Kábel, a Fibernet és a DIGI szélessávú internet-előfizetőinek száma 3,37 százalékkal 489 ezerre emelkedett. A gyorsjelentésben szereplő négy kábelszolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internet-szolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 680 ezer körül volt július végén. Az adsl- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,46 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,198 millió és a 2007 végi 1,327 millió után.

Júliusban a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma 14,5 ezerrel 3,172 millió alá csökkent, így a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a június végi 31,75-ről 31,60-ra esett vissza: a háztartások telefonellátottsága júliusban 63,29 százalékról 63 százalékra esett.

Az NHH adatai szerint a számhordozhatóság keretében az előfizetők a szolgáltatók között júliusban 6 640 számot hordoztak szolgáltatóváltással. Az előfizetők számára a szolgáltatók közötti váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 296 260 szám mozgott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.