Hirdetés
. Hirdetés

15 milliárd dollárra perlik a Facebookot

|

Készülőben a közösségi szolgáltatás első gigantikus pere.

Hirdetés

Figyelemre méltó módon csupán néhány órával a Facebook tegnapi tőzsdére kerülése előtt a Stewarts Law és Bartimus, Frickleton, Robertson & Gorny ügyvédi irodák közösen bejelentették, hogy a közösségi oldal ellen indított 21 korábbi pert összefogva koncentrált támadást indítanak Zuckerberg aranybányája ellen.


Az irodák munkatársai szerint mint tavaly szeptemberben kiderült, a Facebook sütik segítségével egy ideig törvénytelen módon a kijelentkezésük után is követte a felhasználóinak online aktivitását, a vonatkozó egyesült államokbeli jogszabály szerint ezen cselekedet az elkövetése minden alkalmával legalább 100 dolláros kártérítési kötelezettséget von maga után.


A felperesek felhasználónként és napi szinten 10 ezer dollár kártérítést követelnek, összesen nagyjából 15 milliárd dollárt (~3,52 trilliárd forintot) szeretnének kiperelni a Facebookból. Az irodák által kiadott sajtóközlemény szerint nem csupán egy újabb kártérítési perről van szó, hanem az online magánélet tiszteletben tartása kapcsán egy egész ipart megváltoztatni képes jogi vitáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.