Hirdetés
. Hirdetés

1,5 millióan futhatnak a pénzük után

|

Egy újabb súlyos hitelkártya incidens következett be az Egyesült Államokban, amely során másfél millió személy pénzügyi információi kerültek illetéktelen kezekbe.

Hirdetés

A hazai lakosságnak jó hír, hogy a decemberi adatlopással szemben az öreg kontinenst - és azon belül is országunkat - nem érinti az incidens, csak az Egyesült Államokban élő 1,5 millió vásárlónak kell biztonsági intézkedéseket tennie. A gyenge láncszem ezúttal a bank-, hitel- és ajándékkártyák kezelésével foglalkozó Global Payments volt, amely rendszerébe az eddigi információk szerint valamikor január 21. és február 25. között behatoltak az adathalászok.

 

 

A Global Payments adatvesztése miatt érintetté vált Visa és Mastercard már megtette a szükséges intézkedéseket, és hangsúlyozták, hogy a biztonsági incidens miatt egyik ügyfelüket sem érheti kár. Vélhetően a biztosítási díjból kártalanítanak mindenkit.

A témáról bővebben társoldalunk, a Biztonságportál cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.