Hirdetés
. Hirdetés

2 évet élt a Live Search?

|

Átkeresztelhetik a Live keresőjét, az új neve Kumo lehet.

Hirdetés

Sajtóértesülések szerint a Microsoft újra át kívánja keresztelni a keresőjét. Körülbelül két évvel ezelőtt (2006. 09. 11) nevezték át MSN keresőjüket Live Search-re, s most ismét váltásra készülnek. Legalább is Michael Arrington, a Technet, Mary-Jo Foley, a ZDNet Microsoft szakértője és a mértékadónak tekintett LiveSide blogerrei szerint, akik egybehangzóan úgy vélik, hogy a kereső új neve Kumo lehet.

Ezt támasztja alá, hogy a domain mögött jelenleg valóban a Microsoft áll a Whois.Net adatbázisa alapján, miután sikeresen átvette azt a korábbi tulajdonos CSC cégtől. Mögötte pedig az NS.USWEST.SEARCH.LIVE.COM, NS.USEAST.SEARCH.LIVE.COM, NS.ANYCAST.SEARCH.LIVE.COM szerverek dolgoznak. A Kumo.com jelenleg mindemellett nem elérhető. A szerver megtagadja a hozzáférést. S ugyanígy tesz, ha a Windowsban a parancssort (cmd) elindítva begépeljük a "tracert kumo.com" parancsot: szépen végighalad az internetes útvonalon szerverről-szerverre, amíg az ntwk.msn.net címre nem jut, ahol a kiszolgáló megtagadja már a hozzáférést.

 

kumo.jpg


A Kumo.com név korábban is szóba került már, mikor a redmondi cég a ZDNet oldalán faggatta az olvasókat, milyen nevet szeretnének. Akkor a Kumo nyert. A sors iróniája azonban, hogy jelenleg 47 százalékkal a Live Search vezet, az alternatív nevek: a Kumo (14 százalék), a Bing és a Hook előtt.

A Kumo egyébként Japánul "felhőt" és "pókot" jelent kiejtéstől függően. Előbbi jó választás lehetne, hiszen jól illeszkedne a Microsoft mostanában markánsan képviselt szerveralapú szolgáltatásokra fókuszáló cloud computing irányvonalához. A LiveSide blogerei szerint ráadásul a váltás nem csak egy egyszerű átkeresztelésben merül majd ki, hanem a mostani Live Search szolgáltatásait alaposan tovább fejlesztik, ami körülbelül 2009 elejére készülhet el. Ezt támasztja alá, hogy a Microsoftnak sikerült elcsábítania Sean Suchter-t, a Yahoo keresőtechnológiai ügyvezető igazgatóját, aki decembertől immár a redmondi cégnek dolgozik.

Az biztos, hogy a keresőnek van hova fejlődnie. A ComScore adatai szerint ugyanis az internetes keresés terén Németországban a Live Search részesedése például csak 1 százalék volt ez év júniusában, szemben a Google 79,8 százalékával. Angliában pedig ugyanebben a hónapban 3,4 százalékban használták a Live keresőjét, a nagy konkurens 75,3 százaléka mellett. Az Egyesült Államokban a Live részesedése 8,3 százalék, miközben a Google keresőjét a felhasználók 63 százaléka használja. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.