Hirdetés
. Hirdetés

20 millió Google+ felhasználó a hétvégéig

|

Megdöbbentő tempóval növekszik a zárt bétaállapotú közösségi hálózat taglétszáma. Megtalálta a "Facebook vámpír" ezüst nyilát a Google?

Hirdetés

facebook google közösségi háló

Alig két hete létezik, mégis több millióra rúg már felhasználóinak száma: ez a Google nemrég indított közösségi hálózata. A Google+ a Facebook legszebb idejére emlékeztet, becslések szerint csak a július 4-e és 10-e közötti héten 350 százalékkal gyarapodott a regisztráltak száma, 1,7 millió felhasználóról 7,3 millió internetezőre. Ez a tempó azt feltételezi, hogy a Google+ mára elérte a 10 milliós rajongói tábort, a hétvégére pedig már ezt a számot is meg fogja duplázni, állítja Paul Allen, az Ancestry.com alapítója. Allen az amerikai népszámlálási hivatal adatait vetette össze a közösségi térben regisztráltak családneveinek megszámlálásával.

Ha igaza van, akkor ez átlagosan 1 millió internetezőt jelent naponta, a június 28-i indulás óta. Összehasonlításképp, a nagy rivális Facebook csúcsidőszakának számító 2009-es évben produkálta ugyanezt, vagyis napi egymilliós bővülést. Ám ekkor már 5 éve létezett a Mark Zuckerberg alapította közösségi hálózat, míg a Google+ mindössze két hetes. Igaz, a Facebook az ismeretlenségből bukkant fel, míg a Google neve már egy évtizede jól cseng az IT-t ismerők körében (és nem csak ott).

Hivatalosan persze a Google még nem árulta el, mennyi felhasználót csábított magához a Google+. De ez talán még nem is annyira fontos, hiszen a kezdeti fellendülést könnyen követheti stagnálás és visszaesés, elég csak a Myspace esetére gondolni. Ráadásul az internetes óriásnak már volt egy-két közösségi próbálkozása (Buzz, Wave), melyek sorban elbuktak, annak ellenére, hogy nagy felhasználói érdeklődés övezte létrejöttüket.

Ha valaki mégis szeretne támpontot kapni arról, melyik vállalat hogyan teljesít a közösségi térben, korábbi cikkünkben olvashat a Facebook és a Google számairól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.