Hirdetés
. Hirdetés

2016-ig ötvenszeresére nő az okostelefonok adatforgalma

|

A Cisco friss előrejelzése szerint négy éven belül tizennyolcszorosára nő a mobil adatforgalom, és több internetképes kütyü lesz forgalomban, mint ahány ember él a földön.

Hirdetés

A Cisco szerdán adta ki 2016-ig szóló, mobilhasználattal foglalkozó előrejelzését.

A Cisco Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast adatai szerint négy éven belül tízmilliárdra nőhet az internetkapcsolattal rendelkező informatikai eszközök száma, jóval meghaladva földünk teljes népességét, ami az ENSZ előrejelzése szerint ugyanebben az időben nagyjából 7,3 milliárd főt tesz majd ki.

A cég felmérése szerint 2016-ra a jelenlegi tizennyolcszorosára nő a hordozható eszközökön keresztül lebonyolított adatforgalom. Az okostelefonok által le- és feltöltött adatok mennyisége ötvenszeresére, a táblagépeken keresztülfolyó információé 62-szeresére nő, miközben a 4G-lefedettség 112 százalékkal fejlődik.

A Cisco adatai szerint a teljes mobil adatforgalom 71 százalékát az internetes videók teszik majd ki; kilencven százalékát okostelefonok, tabletek és más hordozható készülékek "zabálják fel".

A cég felmérése szerint 2016-ig a globális mobil adatforgalom havi átlagban 10,8, éves szinten pedig 130 exabájtra nőhet – ez nagyjából 33 milliárd DVD teljes adattartalmával egyenértékű információt tesz ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.