Hirdetés
. Hirdetés

22 ezer gépet hackelt meg a BBC

|

Elárasztottak spam levelekkel két postafiókot és DDos támadással egy web-oldalt is elérhetetlenné tettek.

Hirdetés

A BBC Click című műsora 22 ezer számítógép felett vette át az irányítást, hogy azokat saját Dotnet hálózatának zombi hadseregévé változtassa. Persze ezt nem rossz szándékból tették, hiszen a Previx IT-biztonsági céggel együttműködve csak azt szerették volna demonstrálni, hogy milyen egyszerű a figyelmetlen felhasználók gépeit a saját uralmuk alá hajtani, hogy azokkal később internetes bűncselekményeket kövessenek el. Persze emiatt fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy ezt csak szemléltetésképpen tették, s az általuk létrehozott Dotnet hálózatot el is pusztították a rövid demót követően.

Viszont addig nem tétlenkedtek, hiszen elsőként az általuk irányított gépeket felhasználva spam levelekkel árasztottak el egy erre a célra létrehozott GMail és Hotmail postafiókot. Beszámolójuk szerint nem telt el sok idő, és a két postafiók megtelt több ezer spam levéllel, amelyeknek különbözött a tárgyuk és a feladójuk is.

 



Később egy a Prevx által működtetett web-oldalt bénítottak meg  DDos (Distributed Denial of Service) támadással, folyamatos kérésekkel bombázva azt. Meglepő módon azonban erre 60 zombi gép is elég volt a 22 ezerből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.