Hirdetés
. Hirdetés

30%-kal több memória kell idén

|

Annyi tabletre és okostelefonra van igény, hogy 2013-ban 30 százalékkal több DRAM-ra lesz szükség.

Hirdetés

A DRAM szektort jelenleg leginkább az asztali gépek és a notebookok tartják fenn az eladásokat tekintve. A hosszú ideje szenvedő piacnak azonban nem ezeknek az eszközöknek az egyébként hiányzó sikerei mutatják meg a jövőt.

A Digitimes Research elemzői szerint a szektor nagyban építkezhet az idei évtől a mobilos ágazatra: szerintük a mobil DRAM-ok iránti kereslet 72,9 százalékkal emelkedik 2013-ban, ami pedig összesítésben is 30 százalékos pluszt ad az iparágnak. 

Az egyre fejlődő készülékek még több memóriát követelnek: egy okostelefon átlagos DRAM-igénye tavaly még 0,7 gigabájt volt, idén már 0,9 gigabájt ez az érték. Amennyiben a trend hasonlóan folytatódik, akkor a memóriapiac kijöhet a több éves lejtmenetből, amikor is a kereslet hiánya folyamatos áreséseket okozott. Ami azt illeti, a vételárak pár hónapja már emelkedni kezdtek, igaz, szerencsére nem olyan mértékben, mint anno a merevlemezek esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.