Hirdetés
. Hirdetés

30 millió iPhone - három hónap alatt

|

Elképesztő számadat látott napvilágot, az év végi hajrában értékesíteni tervezett Apple okostelefonokkal kapcsolatban.

Hirdetés

Apple iphone 4s okostelefon
Steve Jobs cégének kommunikációs eszköze népszerű - erről számos alkalommal írtunk már. A legfrissebb előrejelzések azonban minden korábbi várakozásra rácáfolóan magas eladásokat prognosztizálnak. A UBS befektetési bank elemzése szerint óriási méretűre duzzadt az iPhone-ok iránti érdeklődés, így nem kizárt, hogy a 2011-es év negyedik negyedében el fogja érni a 30 milliót a világon értékesített almás okostelefonok száma.

Maynard Um elemző korábban 28 millióra becsülte ezt az értéket, de - az Apple Insider beszámolója szerint - felülbírálta korábbi megállapítását. Ami már csak azért is érdekes, mert az Egyesült Államok egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója, az AT&T nemrég jelentette be, hogy a kézi mobileszközök és az új iPhone 4S iránti kereslet mérséklődése látható. Persze nem minden szól Amerikáról, az Apple bizonyára komolyan bazíroz a kínai eladásokra is, tekintve, hogy utóbbi piac lassan felülmúlja az USA-belit.

Az elemzők egyébként nem is olyan megosztottak a kérdésben, mindegyikük zsíros eladásokra számít. Mark Moskowitz, a JP Morgantől egy hete növelte korábbi, 25,3 milliós várakozását 28 millióra. A Sterne Agee elemzője, Shaw Wu pedig pár napja jelentette be, hogy szintén 28 milliós értékesítésre számít. Utóbbi elemző emelte az eladott Mac-ekre vonatkozó prognosztizációját is, 5-ről 5-5,2 millióra, ugyanakkor az iPadek eladásában mérséklődést feltételez. Korábban 15 millió eladott példánnyal számolt, ám a napokban tett korrekciója után már „csak" 13,5 millió, karácsonyfa alá kerülő Apple tabletet vár. Um ezen a téren megmaradt eredeti, 12 millióra vonatkozó becslésénél, Moskowitz pedig úgy véli, 13 millió darab fog elkelni a negyedik negyedévben.

Akárhogy is történik, az Apple részvényeseinek sok aggódnivalójuk nincs.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.