Hirdetés
. Hirdetés

3,8 milliárd dollárra perli az eBay-t egy kaliforniai kisvállalat

|

Az XPRT Ventures szabadalomsértés miatt indított eljárást a PayPal-t tulajdonló online kereskedelmi vállalat ellen, és jelentős összegű kártérítést követel.

Hirdetés

Az XPRT Ventures nevű cég egy állítólagos szabadalomsértés miatt nyújtott be keresetet az eBay ellen; a kártérítési perben eljáró bíróság 3,8 milliárd dolláros jóvátétel megítéléséről dönthet.

Az XPRT azt állítja, az eBay annak hatására döntött a PayPal felvásárlása mellett, hogy ők egyik megoldásuk prezentációja kapcsán felhívták az aukciós oldal döntéshozóinak figyelmét mindazokra az üzleti előnyökre és költség-optimalizálási lehetőségekre, amelyet a hasonló technológiák használata nyújthat.

A fejlesztőcég szerint egy, egyik fontos, az e-commerce tranzakciók korszerűsítésével kapcsolatos szabadalmukat jegyző szakember 2001-ben felvette a kapcsolatot az eBay-jel, és a cég egyik jogászán keresztül felajánlotta nekik a szabadalmaztatási eljárás alatt álló technológiát. Az eBay a feltaláló többszöri megkeresésére sem reagált, nem sokkal később pedig bejelentették, hogy felvásárolják a PayPalt.

?Az eBay a munkatársaink révén jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek birtokában felismerte a PayPal fizetési rendszerének akvizíciójában, továbbfejlesztésében és integrációjában rejlő lehetőségeket" - olvasható a Delaware állam körzeti bíróságához benyújtott kereset szövegében, amelynek összeállítói szerint ?az eBay tudatában volt vagy tudatában kellett volna lennie annak, hogy az általuk elvégzett változtatások és fejlesztések sértik a Feltaláló által kezdeményezett, elbírálás alatt álló szabadalmat, amelyet ebben az esetekben bejegyzett szabadalomként kellett volna kezelniük." A benyújtók szerint az aukciós portál ?roppant nagy mértékben" profitált a periratban vitatott szabadalomban lefektetett ötletekből.

A kereset szerint az eBay később maga is benyújtotta a saját, a PayPal által használt technológiákra vonatkozó szabadalmi kérelmét, amely egyebek mellett nem hivatkozott XPRT szabadalmakra támaszkodnak, az az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala pedig a felperes bejegyzett technológiáira hivatkozva négy alkalommal utasította el a beadványt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.