Hirdetés
. Hirdetés

3D-s nyomtató asztali méretben

|

Az Objet bemutatta az Alaris 30-at, amely egy új, asztali méretű 3D-s nyomtató. Vagy mondhatnánk azt is, hogy az első otthoni, Star Trek-ből vett replikátor.

Hirdetés

 

3dprint_1.jpg
A Shapeways a Philips-szel karöltve már megalkotott egy olyan készüléket, amely képes bármilyen 3D-s modellt elkészíteni. A vállalattól bárki rendelhetett: egy egyszerű programban megtervezte a választott tárgyat, és 10 nap elteltével kézhez is kaphatta.

 

A 3D-s nyomtatók terén újabb előrelépés történt, az Objet ugyanis bemutatta az Alaris 30-at, amely asztali méreteinek hála akár egy kisebb irodában is használható.

 

Az eszköz nem nagyobb egy szokványos nyomtató-szkenner kombónál, mindössze 825 x 620 x 590 milliméteres, és 83 kilogramm súlyú.

 

 

A Shapeways megoldása, és a gyártási folyamat 

 

A mellékelt szoftvereknek hála akár a CAD fájlokból is könnyen 3D-s modellt gyárthatunk, amelynek a mérete elérheti a 300 x 200 x 150 millimétert is.

 

Az Alaris 30 akár mozgó alkatrészeket is képes készíteni, ráadásul úgy, hogy még csak nem is utólag kell azt összeilleszteni a végtermék többi részével.

 

A 3D-s nyomtatók egyre kisebbek és olcsóbbak, noha utóbbi relatív. A 40 000 dolláros Alaris 30 egyébként hagyományos áramforrással használható, ám egyelőre nem tudni, mikortól és hol lehet hozzájutni.

 

Valószínűleg egy jó évtized is eltelik majd, mire a 3D-s nyomtatók az otthoni felhasználásban is elterjednek; ennek ellenére a haladás nagyon bíztató, és egyre közelebb visz minket a Star Trekből megismert replikátorokhoz. 

 

Az Alaris 30-ról bővebben az Objet weboldalán olvashatnak.

 

Az Alaris 30 által készített kisautó, mozgó alkatrészekkel

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.