Hirdetés
. Hirdetés

3D-s telefonnal erősít az LG

|

Az LG Optimus sorozat nem volt túlzottan sikeres, ezért kevesebbet gyártanak belőle. De máris itt az újonc, az Optimus 3D.

Hirdetés

LG Optimus 3D
LG Optimus 3D

Az LG, a világ harmadik telefonkészülék-gyártója bejelentette, hogy 2011-ben kevesebb okostelefont és készüléket gyárt a tervezettnél, mivel az Optimus sorozat nem lett túlzottan sikeres, nem tudta megismételni az Apple iPhone-jának vagy a Samsung Galaxy sorozatának a népszerűségét.

Park Jong-seok, az LG telefongyártó részlegének vezetője azt sem tudta megmondani az újságíróknak, hogy mikor válik nyereségessé az üzletág - a részleg immár sorozatban a negyedik negyedévben veszteséges, és várhatóan a soron következő az ötödik negyedévben sem változik ez meg.

Azért a veszteségek egyre kisebbek, a várakozások szerint 70-90 milliárd koreai won (12-15 milliárd forint) körül alakul - egy évvel korábban ez 120 milliárd won (20 milliárd forint) volt. A javulást az Optimus 2X és az Optimus Black iránti kereslet hozta.

A csütörtöki becslések szerint az LG az idén 24 millió okostelefont értékesít, ami kevesebb a korábban becsült 30 milliónál. Az összes készüléket egybevéve idén várhatóan 114 milliót ad el belőlük.

A nagy rivális, a Samsung sokkal jobban ki tudta használni a piaci konjunktúrát. A várakozások szerint a második negyedévben 19 millió okostelefont értékesít, és túlhaladja a 2011-es, 60 millió eladott készülék célt. Az erős mobiltelefon értékesítés pedig a Samsung össznyereségét is megdobja.

A koreai gyártó a sajtóeseményen jelentette be legújabb, 3D-s okostelefonját, az LG Optimus 3D-t. Azért 3D, mert háromdimenziós formátumban tud tartalmakat rögzíteni, és visszanézéskor nincs szükség 3D-s szemüvegre az élmény visszaadásához. A telefon július közepén jelenik meg hazánkban, a T-Mobile kínálatában. A készülék ára díjcsomagtól függően 10 ezer és 114 ezer forint között változik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.