Hirdetés
. Hirdetés

3D sportcsatornát indít az ESPN

|

A térhatású adó a nyári labdarúgó-világbajnokságot már 3 dimenzióban közvetíti.

Hirdetés

Az amerikai USA Today értesülései szerint az ESPN június 11-én 3D sportcsatornát indít, ahol a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság meccseit már 3 dimenzióban élvezhetik a televíziónézők, feltéve hogy rendelkeznek a megtekintéshez szükséges készülékkel. A csatornán ezen felül az első évben több mint 85 élő közvetítést terveznek, amely magában foglalja az NBA, az egyetemi kosárlabda és amerikai foci, valamint a Summer X Games eseményeit.

 

 

3d-tv.jpg


A lap információi szerint az ESPN vezetősége semmit sem bízott a véletlenre, hiszen már lassan két éve vizsgálják a 3D közvetítések lehetőségét. Ennek része volt a szeptemberi Southern California és Ohio State egyetemi foci meccs felvétele, amelynek térhatású képe teljesen lenyűgözte a tesztvetítés részvevőit. Az ESPN vezetősége így bízik benne, hogy a 3 dimenziós közvetítések elnyerik majd a nézőik kegyeit, akik az elsők között vásárolhatnak 3D-s televíziót.

Utóbbi készülékek egyébként az előzetes hírek szerint az idei Consumer Electronics Show (CES) slágerei lehetnek. Ettől függetlenül az ESPN vállalkozása nem kockázatmentes. A jelenlegi kamerák ugyanis nem alkalmasak térhatású képek felvételére, e miatt a társaságnak minden eseményen két stábbal kell majd dolgoznia, ami alaposan megdrágítja majd a közvetítéseket.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.