Hirdetés
. Hirdetés

3D TV: tunerrel olcsóbban megoldható lesz

|

Az idei berlini IFA kiállításon látottak alapján különösen egyértelmű, hogy a 3D a szórakoztatás következő nagy durranása, ami nem csak a mozikban, de házimozi rendszerekben, plazma és LED tévékben vagy akár 3D noteszgépeken, PC-n is visszaköszön. Persze egy 3D TV egyelőre nagyon drága (mintegy 600 ezer forint) és itthon tévéadások sem állnak rendelkezésre, így a PC tulajdonosok először valószínűleg kisebb befektetéssel, számítógépük bővítésével lépnének be erre az új területre.

Hirdetés

Az itthon is ismert AVerMedia kiadta TV szoftvere, az AVer MediaCenter 3D béta változatát, amelynek segítségével PC-n is belekóstolhatunk a térhatású tévézésbe, persze csak megfelelő adás birtokában. A hazai MinDig TV-n, azaz DVB-T-n is terveznek 3D adásokat, ám egyelőre pontos terv nem ismert, analóg adás biztosan nem lesz. Ha viszont eljön az alkalom, akkor az AVerTV TwinStar PCI-E, AVerTV Duo Hybrid PCI-E II, AVerTV CaptureHD vagy AVerTV TwinStar modellek valamelyikének megvásárlásával és a szoftver ingyenesen letölthető új, 3D-s változatával indulhat a térhatású házitévézés. Természetesen szükségünk lesz a megfelelő szemüvegre (NVIDIA 3D Vision Kit), egy 3D támogatással bíró grafikus kártyára és 3D kompatibilis monitorra is, azaz PC-n sem ússzuk meg befektetés nélkül, de jóval olcsóbban jöhetünk ki, mint házimozi alapokon.

 

 

 

A tunerhasználat előnye, hogy - ellentétben sok tévével - az adás rögzítésére is lehetőség van, sőt, az AVerTV TwinStar PCI-E és AVerTV Duo Hybrid PCI-E II esetében egyszerre két adást is felvehetünk. A PC World teszt tapasztalatai szerint valóban olcsóbban kiépíthető PC-s alapokon egy működő 3D rendszer, ám a minőség kívánnivalókat hagyhat maga után. A 3D megjelenítő az, ami alapvetően befolyásolja a képi élvezet mértékét, így egy gyengébb LCD monitor vagy projektor jó grafikus kártya és tuner mellett is adhat igen gyenge eredményt, vásárlás előtt próbáljuk ki a monitor 3D képességeit egy üzletben!

 A cikk testvérsite-unkon, a PC World Online-on is megjelent.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.