Hirdetés
. Hirdetés

3D világtérképet és AR szemüveget készít a Facebook

|

A cég terveiről az Oculus Connect fejlesztői konferencián számolt be.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook ismét megerősítette, hogy kiterjesztett valóság (augmented reality; AR) szemüvegeket készít, és bejelentette a "Live Maps" nevű projektet, amelynek keretében 3D térképeket hoz létre a világról.

Az Oculus Connect fejlesztői konferencián a Facebook egyik vezetője, Andrew Bosworth arról beszélt, hogy több prototípusuk is van AR szemüvegekből, de részletekbe nem ment bele. A pletykák szerint egyébként az egyik prototípus mögött a Ray-Ban gyártója, a Luxottica áll.

A Facebook a Live Maps fejlesztésről is szót ejtett. Egy videó alapján hagyományos térképek, illetve mobilokkal és AR szemüvegekkel rögzített anyagok összesítésével akarják elkészíteni a világ többrétegű reprezentációját.

A video többfajta használati módot mutatott be, például objektumokat azonosíthatunk majd címkékkel, illetve holografikus avatárunkon keresztül kapcsolatba léphetünk valós személyekkel.

Egyelőre nem tudni, hogyan birkózik majd meg a cég a személyes adatok kérdésével: a Google utcakép-rendszere, amely szintén a valós világról rögzít adatokat, mindenesetre több jogi problémát is felvetett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.