Hirdetés
. Hirdetés

4 évet kapott a spamküldő nyugdíjas

|

Az egyik leghíresebb spammer az elkövetkező több mint négy évét börtönben kénytelen tölteni.

Hirdetés

A 64 éves férfit júniusban már bűnösnek vallotta magát online csalások és elektronikus levelekkel elkövetett jogellenes cselekmények vádjában.  Beismerte, hogy megszegte az Egyesült Államokban hatályban lévő, spammelésre vonatkozó jogszabályokat, így a CAN-SPAM törvényt is, amelyet még  2003-ban George W. Bush amerikai elnök írt alá.

Ralsky-t már régóta vádolta a Spamhaus spamellenes szervezet azzal, hogy feltört számítógépeket használ kéretlen elektronikus levelek küldözgetéséhez. A spammert legutóbb a Verizon perelte be azért, mert Ralsky nagy mennyiségű levélszemetet továbbított a hálózatán. Az élemedett bűnöző egyébként nem először került szembe a törvényekkel, ugyanis 1995-ben már elítélték banki csalások miatt.

alanralsky.jpg


Alan Ralsky önmagát sokszor nemes egyszerűséggel csak a "spam keresztapjaként" emlegette, és így is híresült el világszerte, miközben komoly károkat okozott. Tevékenykedése folytán több millió dolláros károkozás írható a számlájára. Az egyik legutóbbi esetekor bűntársai segítségével spamekkel elkövetett tőzsdei manipulációba is belefogott. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint a spammer elsősorban az USA-ban terjesztette a kéretlen küldeményeit, de a bűncselekmények szövevényes szálai egészen Hongkongig, illetve Kínáig voltak visszavezethetőek.

A jogsértő cselekmények felderítése komoly nyomozást igényelt, ugyanis Ralsky mindent megtett azért, hogy láthatatlan maradjon a hatóságok előtt. Így többek között fertőzött számítógépeket proxy-ként használt, és azokon keresztül továbbította a meghamisított feladóval ellátott levélszemetét.

A bíróság nemcsak Ralsky-t mondta ki bűnösnek, hanem többek között a 48 éves, Scott Bradley nevű vejét is, aki 40 hónapos börtönbüntetést kapott. Az elítéltek között volt még egy hongkongi és egy kaliforniai elkövető is. Őket a tárgyaláson 51, illetve 32 hónapos börtönbüntetéssel sújtották.

A hír a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.