Hirdetés
. Hirdetés

5 milliárd dollárért vesz céget a Cisco

|

Ezúttal egy videós cégre, az NDS Group Ltd.-re vetett szemet a Cisco, mely 5 milliárd amerikai dollárt fizet.

Hirdetés

Az NDS Group Ltd. felvásárlása az egyik legjelentősebb akvizíció azóta, hogy a Cisco megvásárolta a videókonferenciás Tandberg céget 2009-ben. A Cisco lépése jelzésértékű, hogy vezetővé kíván válni a szolgáltatás alapú videós piacon.

A felvásárlás által a Cisco a legnagyobb SP videó megoldásszolgáltatóvá válik - jegyzi meg az Oppenheimer & Co. elemzője, Ittai Kidron.

Az NDS szoftverei és szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a szolgáltatók fizetős tévészolgáltatásokat létesítsenek, az előfizetők pedig digitális tartalmakat nézzenek és keressenek a legkülönfélébb eszközökön. Az NDS ezenkívül set-top box és digitális felvevő (DVR) szoftvert, műsorújságot és más izgalmas megoldásokat fejleszt.

Az NDS felvásárlása egyébként a Cisco számára azért is vonzó, mert olyan feltörekvő piacokon is erősíteni tud mint Kína, India, ahol az NDS erős partneri hálózattal rendelkezik.

Az akvizíciót egyébként már mind a vásárló Cisco, mind a bekebelezett NDS igazgatósága jóváhagyta. 

A felvásárlás előreláthatólag 2012 második negyedévében zárulhat le, amit többek között a hatósági jóváhagyások is befolyásolnak. A zárásig az NDS még önálló vállalatként működik, azt követően viszont 5000 dolgozója a Cisco videós részlegeként folytatja tovább munkáját, amit Jesper Andersen vezet. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.