Hirdetés
. Hirdetés

50 megapixeles szörny a Canontól

|

Bemutatkozott a Canon legújabb, elképesztő felbontású CMOS szenzora, amely természetesen még nincs a boltok polcain.

Hirdetés

A Canon megalkotott egy 50 megapixeles CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) szenzort, amelynek segítségével a legnagyobb teljesítményre képes vetélytársakat is felülmúlhatja, hiszen ezzel állítólag a rivális technológiák felbontásának akár kétszeresét is nyújthatják. A monstrumot elsősorban nagyobb területek hatékony ellenőrzésére alkalmazzák majd, így például parkokban vagy éppen gyártóüzemekben.

Az ipari felhasználásra szánt szenzor csupán 19×28 milliméter méretű, akkora, amekkorát a tükörreflexes fényképezőkbe is beépítenek. (Képünkön egy jelenlegi, 10,1 megapixeles CMOS szenzor látható.) Ennek ellenére a közeljövőben nem várható, hogy az átlagfelhasználók számára megalkotott digitális fényképezőket hasonló képkezelővel szerelnék fel, sőt egyelőre a szenzor kiadásának dátumát sem ismerjük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.