Hirdetés
. Hirdetés

5000 dolgozóját küldi el a Microsoft

|

A cég második negyedéves nyeresége 11 százalékkal lett kevesebb a vártnál.

Hirdetés

A Microsoft a következő másfél év alatt ötezer állást szüntet meg a gazdasági válság okozta, a számítástechnikai cégeket is igen érzékenyen érintő recesszió miatt. A szoftveróriás közleménye szerint a redmondi cégnél leginkább a marketing, pénzügy, HR és az IT területén lévő munkatársak retteghetnek. S a fentebb is olvasható ötezres szám már magában foglalja azt az 1400 főt is, akik már holnap megkapják a felmondó levelüket.

Ez lesz az első leépítés az 1975-ben alapított szoftveróriásnál, azt leszámítva, ha egy-egy felvásárlást követően elbocsátotta a felvásárolt cég néhány alkalmazottját. A Microsoft ezen kívül több beruházást leállított, s igyekszenek spórolni például a marketing költségeken és az alkalmazottjaik étkeztetésén is. "A gazdasági környezet és az IT költések rosszabbul alakultak ebben a negyedévben, mint amivel mi korábban számoltunk. Ennek megfelelően gyorsan kellett cselekednünk, hogy faragjunk a kiadásainkból" - nyilatkozta Chris Liddell, a Microsoft pénzügyi igazgatója.

 

microsoft_sign_closeup.jpg
 


A cég ugyanis azt követően jelentette be a leépítést, hogy a második negyedéves nyeresége 11 százalékkal lett kevesebb a piaci várakozásnál. A bejelentésre a cég részvényei a reggeli kereskedés megindulását követően 7 százalékkal estek.

A Microsoft közlése szerint a globális gazdasági helyzet és a gyengülő pc-eladások állnak a cég bevételeinek csökkenése mögött. A számítástechnikai cégek szempontjából 2008 utolsó negyedéve sok éves átlagban a legrosszabbnak számított. A redmondi társaság közleményéből kiderül, hogy a cég profitja 4,17 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakában számított 4,71 milliárdról.

Az ötezer fős elbocsájtás egyébként sokkal jobb annál, mint amekkora hullámról korábban beszéltek. A Fudzilla bloggere például azt állította még decemberben, hogy a szoftveróriás alkalmazottjainak 17 százalékától, körülbelül 9 ezer dolgozótól kíván megválni, míg a Mini-Microsoft becslései 10 százalékos elbocsátásról szóltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.