Hirdetés
. Hirdetés

5000 dolláros Sony PC

|

A Sony szerint a méregdrága PC-k nem mentek ki a divatból - a cég piacra dobja a legdrágább, nem játékos felhasználásra szánt konfigurációt.

Hirdetés

A Techworld.com beszámolója szerint a Sony 2500 fontért (5000 dollár) kínálja majd RM1N nevű, július közepén megjelenő számítógépét. Az RM1N-et a cég olyan felhasználóknak szánja, akik HD videókat szeretnének kezelni a piacon elérhető legjobb specifikációkkal rendelkező PC-n. Mindez 2,4 gigahertzen futó Intel Core 2 Quad Q6600 processzort, 2 gigabájt DDR2 RAM-ot és NVIDIA GeForce 8600 GTS videokártyát takar. A Sonyra jellemző attraktív, fekete borítás még egy Mac-rajongó szívét is megdobogtathatja, ami az előre telepített Vista Businessről már aligha mondható el.

A dizájn szokatlan eleme, hogy a gép két külön egységből áll: a nagyobb doboz tartalmazza az alaplapot, a processzort és a grafikus kártyát, a Blu-ray író és a külön DVD-meghajtó pedig egy másik dobozban kapott helyet. Utóbbiakat valószínűleg az 1 terabájtos merevlemez (két SATA meghajtó, RAID 0 vezérlővel) szorította ki a házból. A Sony UK részéről Chris Trewhitt elégedetten nyilatkozott az új modellről, kiemelve, hogy ez végre kielégíti a valóban komoly HD videószerkesztésre vonatkozó igényeket - azt nem fejtette ki, hogy szerinte a potenciális vásárlók közül hányan rendelkeznek ilyen igényekkel.

rm1n.jpg

A Sony oldalán található felvétel egy 19 hüvelykes monitor is látható, ami nem része az RM1N-nek, az Adobe Premiere Pro 2.0 szoftver viszont benne van a munkaállomás árában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.