Hirdetés
. Hirdetés

600 dollárért kapható a Zoom kommunikációs doboza

|

Az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé váló videokonferencia szolgáltatáshoz most érkezik egy hardver is, ami segít a legtöbbet kihozni a Zoom funkcióiból.

Hirdetés

Vannak cégek, akiknek kifejezetten jól jött a világjárvány és az, hogy az emberek annak következtében távmunkára kényszerültek. Az egyik ilyen a Zoom, mely nevét immáron szinte mindenki ismeri, aki folytatott videohívást az utóbbi hónapokban. A vállalat most egy munkaállomással állt elő azoknak, akik rendszeresen használják az alkalmazást és a lehető leggördülékenyebben szeretnék lebonyolítani virtuális konferenciáikat.

Hirdetés

A DTEN által gyártott Zoom for Home nevű eszköz lényegében egy 27 inches tablet, amit kifejezetten a videokonferenciákhoz szükséges hardverekkel szereltek fel. Az eszköz könnyedén felállítható bármilyen sík munkafelületen, de mobil kialakításának köszönhetően gyorsan áthelyezhető, ha úgy hozza a szükség. A képminőségről három, széles látószögű és nagyfelbontású kamera gondoskodik. Valószínűleg a hangminőségre sem lesz panasz az ilyen eszközt használók esetében, ugyanis nyolc beépített mikrofon biztosítja, hogy az üzenetünk tisztán és érthetően célba érjen.

A Zoom for Home-ra minden fontos funkciót előre telepítenek, hogy azokat a legegyszerűbben érhessük el munka közben, így például egyetlen érintéssel navigálhatunk át egyik meetingből a másikba. Ha egy prezentációhoz képernyő-megosztásra lenne szükségünk, akkor laptopot és telefont is csatlakoztathatunk hozzá; ehhez nem Bluetooth technológiát, hanem ultraszónikus, 18 és 22 kHz közötti hanghullámokat használ.

"A Zoom for Home egy olyan kezdeményezés a Zoomtól, mely lehetővé teszi, hogy a felhasznmálók mindenféle nehézség nélkül használjanak egy olyan munkaállomást, mely segít a videokonferenciáik, telefonhívásaik és interaktív prezentációik lebonyolításában." - magyarázta Jeff Smith, a Zoom Rooms vezetője.

Ezzel nagyjából azt szerette volna mondani (már, ha szabad fordítanunk sajtóközleményből emberi nyelvre), hogy ez a gép leginkább azokat célozza, akik nem igazán akarnak számítógépekkel vagy külön appokkal, meg persze webkamera- és mikrofonbeállításokkal szórakozni, csak egy olyan "dobozt" keresnek, amit bekapcsolnak, és már működik is. Az eszköz jelenleg 599 dolláros áron rendelhető elő, egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban; a cég ígérete szerint valamikor a következő hónap folyamán kezdik meg a kiszállítást.

Szóval azt eddig is tudni lehetett, hogy a pandémia egyik legnagyobb nyertese a Zoom, mely a cégek körében elterjedt meeting alkalmazásból a világ egyik legismertebb videokonferencia szolgáltatója lett és annak ellenére sikert sikerre halmoz, hogy a hírnevét jócskán tépázzák a kétes biztonságáról érkező hírek. Most pedig még egy területen igyekszik pénzzé tenni saját sikerének kulcsát - meglátjuk, mennyire terjed el az "instant Zoom".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.