Hirdetés
. Hirdetés

87 deka, maradhat?

|

Szeptember végén R2H típusjelzéssel jelenik meg az Asustek első ultramobil PC-je, és piacra kerül a Samsung hasonló, VIA processzoros gépe is.

Hirdetés

Az Asustek ultramobil PC-je (UMPC) a hordozható gépek valamennyi megszokott funkcióján felül rendelkezik összehajtható billentyűzettel, és olyan szolgáltatásokkal, mint a beépített GPS rendszer, ennek alkalmazásához a gép az autók műszerfala felett is elhelyezhető. Az R2H motorja 900 MHz-es Celeron M processzor, a 23,4×13,3 centiméteres gép tömege 87 dekagramm. A Windows XP Tablet Edition operációs rendszerrel a 17,5 centi átmérőjű megjelenítője érintőképernyőként is használható. Az UMPC 802.11b/g szabványú WLAN, és Bluetooth interfésszel is rendelkezik. A biztonságos hozzáférés támogatásához infravörös ujjlenyomat-azonosítót is építettek a gépbe.

A beépített merevlemez kapacitása 20-tól 60 GB-ig terjed, ennek megfelelően kínálnak különböző árú modelleket. Az alapkonfiguráció kétcellás akkumulátorról két óráig üzemel, de a felhasználók választhatják a drágább, négycellás akkuval ellátott típust is. Az R2H kompatíbilis a Windows Vistával.

A Samsung tervezett új, Q1B típusjelű UMPC-je a VIA 1 GH-es C7 mikroprocesszorával működik, merevlemezének a kapacitása 40 GB, képernyőjének az átmérője szintén 17,5 centiméter. A háromcellás akkumulátorral ellátott alapkonfiguráció telepről öt óra hosszat működik, de itt is választható a hatcellás változat is. A Q1B megjelenésének pontos dátumát nem közölte a Samsung.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.