Hirdetés
. Hirdetés

9. Szabadfogású Számítógép

|

Újító, szokatlan gondolatokat várnak a verseny rendezői.

Hirdetés

19 Szabadfogású Számítógép Verseny logo
19 Szabadfogású Számítógép Verseny logo

A jövőre jubiláló számítógépes alkotóversenyt idén is megszervezi a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ azzal a szándékkal, hogy felfedezze és bemutassa a fiatalok számítógéppel készülő pályamunkáit, végtelennek tűnő kreativitásukat és újszerű gondolkodásukat. A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2011-re pályázhat minden magyar fiatal, határon innen és túlról, 0-19 éves korig, egyénileg vagy csapatban, 2011. november 2-ig.

A versenyre olyan pályaműveket várnak, amelyek számítógéppel készültek és a fiatalok innovatív gondolkodásmódját dokumentálják, legyen az egy számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármi, ami egy 19 év alatti elméjéből kipattanhat. Az elmúlt évek alatt sokszor megesett, hogy a (képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból, tanárokból álló) zsűrit is zavarba ejtő, a szakembereket megszégyenítő leleményes, kreatív munkát láthattunk.

Nem a technikai tudáson van a hangsúly, a szervezők az újító, szokatlan gondolatokra kíváncsiak, melyek kihasználják a számítógép adta szinte szabályoktól független, határok nélküli alkotótér lehetőségeit. A zsűri figyelembe veszi természetesen az életkort is, így az egészen "kis alkotók" munkáira is számít. Kiemelt célként fogalmazódott meg a lányok arányának folyamatosan növelése a versenyben.

Előző évi tapasztalatok alapján idén is 600-800 pályamunkára számítanak, ezekből a 20 legígéretesebb munka kiállításra kerül a budapesti FUGA Kortárs Építészeti Központban, 2011. december 10. és 15. között, illetve a verseny legjobbjait számos díjjal ajándékozza meg a zsűri, például ösztöndíj, notebook, netbook, mobiltelefon. Emellett fontos megemlíteni, hogy a felkarolt tehetségek további együttműködésre és támogatásra számíthatnak a C3 Alapítvány részéről, például külföldi társrendezvényeinken való bemutatkozás, tanulmányút, workshopok szervezése, sajtóban való megjelenés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.