Hirdetés
. Hirdetés

100 blog, amitől jobb lesz a világ

|

A Best Universities közzétette azt a listát, amelyen az 100 blog szerepel, amiről azt gondolják, hogy jobbá teheti a környezetünket, kultúránkat, civilizációnkat.

Hirdetés

Elkészült a lista, amely noha kissé szubjektívan, de összeszedte azt 100 legjobb blogot, amelyek mindannyiunk számára fontos problémákra hívják fel a figyelmet. A toplistás blogok nagy része környezetvédelmi, emberi jogi, szociális, egészségügyi és társadalmi problémákat feszeget. Természetesen akadnak köztük kulturális, művészeti, sőt üzleti blogok is, amelyek készítői valamilyen módon hatni, változtatni szeretnének válságba került világunk különböző területein.  

Kicsit csalódottan nézegettem a listát, amelyre a jó szándékú bírálók csak angol nyelvű oldalakat válogattak be, minden valószínűség szerint azt feltételezve, hogy így juthat el a közvetített üzenet a legtöbb olvasóhoz. A blog azonban - véleményem szerint - lokális műfajként sokkal hatékonyabban képes rávilágítani a helyi problémákra. Sokkal személyesebb történeteke mond el, ha készítője közelről látja az eseményeket és nem a világsajtóból összetallózott híreket kínál olvasóinak.

A blog műfaja itthon is bebizonyította, hogy képes közvetlenül segíteni, s talán ha világszerte elindulnak és megvalósulnak azok az akciók, események, amelyeket az online naplók szerkesztői indítanak, tényleg változhat a világ akár toplisták nélkül is.

Természetesen a magyar médiában és a hazai blogos szférában is elindultak azok a folyamatok, megjelentek azok a műsorok, postok, amelyek nagy fontosságú közösségi, környezetvédelmi, vagy társadalmi kérdésekkel foglalkoznak.

Noha valószínűleg nem ezek a blogok fogják megváltani a világot, hasznos ötleteik mégis segíthetik az embereket, sőt akár a cégeket is a válság következményeinek enyhítésében.

 

 

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.