Hirdetés
. Hirdetés

A bankkártyák hamarosan ujjlenyomat-olvasót kaphatnak egy új Samsung-chipnek köszönhetően

|

Várhatóan ez ösztönözni fogja a biometrikus funkcióval ellátott hitelkártyák széles körű elterjedését.

Hirdetés

A Samsung bemutatott egy új chipsetet, amely felgyorsíthatja az ujjlenyomat-olvasók lassú elterjedését a hitelkártyákon és más fizetési kártyákon. A hitelkártyák ujjlenyomat-olvasói már néhány éve léteznek - a MasterCard 2017-ben, a brit NatWest bank pedig 2019-ben kezdte meg a kísérleteket -, de úgy tűnik, hogy sem a kártyakibocsátók, sem a kártyahasználók körében nem váltak be.

A Samsung azt reméli, hogy chipkészlete végre ösztönözni fogja a biometrikus funkcióval ellátott hitelkártyák széles körű elterjedését. Úgy tűnik, a vonzerő abban rejlik, hogy a chipset egyetlen egységben egyesíti az ujjlenyomat-érzékelőt, a biztonsági elemet és a központi processzort, ahelyett, hogy három különálló chipként működnének, mint néhány más biometrikus funkcióval felszerelt fizetési kártyán. Ez a fejlesztés csak a "chipes" EMV fizetési kártyákat érinti, amelyeket a világ nagy részén már több mint 15 éve széles körben használnak.

Hirdetés

"Az S3B512C integrált áramkör egyetlen chipbe foglalt három kulcsfontosságú funkcióval segíthet a kártyagyártóknak csökkenteni a szükséges chipek számát és optimalizálni a biometrikus fizetési kártyák tervezési folyamatait" - írta híroldalán a Samsung.

Ugyanebben a közleményben Kenny Han, a Samsung Electronics System LSI marketingért felelős alelnöke rámutatott, hogy a chipkészletet "elsősorban fizetési kártyákhoz tervezték, de olyan kártyákban is használható, amelyek nagy biztonságú hitelesítést kívánnak, mint például a diák- vagy munkavállalói azonosító, tagsági vagy épületbelépő kártyák".

Az ujjlenyomatolvasásra képes bankkártyák célja a lopások és a személyiséglopás visszaszorítása, mivel az ujjlenyomat állítólag ellenőrzi a kártyahasználó személyazonosságát, és "megszünteti a PIN-kód billentyűzeten történő beírásának szükségességét", vagy - az Egyesült Államokban - az aláírást.

Sok ujjlenyomat-olvasót át lehet verni a gumiujjlenyomat-felületekkel, de a Samsung szerint a chip "hamisítás elleni technológiája megakadályozza, hogy az illetéktelen felhasználók törvénytelen módszerekkel, például mesterséges ujjlenyomatokkal megkerüljék a biztonsági rendszert".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.