Hirdetés
. Hirdetés

A BirdFlight váltja a TestFlight-ot

|

Ingyenesen elérhető alkalmazás-disztribúciós rendszer.

Hirdetés

Ma egy mobil appnak több mint egymillió alkalmazással kell versenyeznie, mikor megérkezik az Apple App Store-ba vagy a Google Play alkalmazás boltba. Soha nem volt még ilyen fontos az alapos tesztelés, azonban az appok eljuttatása a tesztelőkhöz és a tesztek menedzselése nem egyszerű feladat. “Mi naponta juttatunk el béta állapotú appokat a felhasználókhoz crowdtesting projektjeink keretében” - meséli Philipp Benkler, a müncheni Testbirds GmbH egyik alapítója. “Minden fejlesztőnek lehetőséget szeretnénk biztosítani rá, hogy könnyedén eljuttassa iOS-re vagy Android-ra készített alkalmazását a tesztelőihez, függetlenül attól, hogy használja-e a Testbirds crowdtesting szolgáltatásait. Ezért határoztunk úgy, hogy mindenkinek ingyenesen elérhetővé tesszük saját app disztribúciós rendszerünket.”

Hirdetés

Az új platform BirdFlight néven indul el, és egy ingyenes megoldást kínál majd a Testbirds meglévő crowdtesting szolgáltatásai mellett. Georg Hansbauer, a müncheni cég másik alapítója így folytatja: “Terveztük már egy ideje, hogy ehhez hasonló szolgáltatással bővítjük a portfóliónkat. A bejelentés, hogy a TestFlight hamarosan megszünteti az Android platform támogatását megadta nekünk a végső lökést, és most minden erőnkkel arra fókuszálunk, hogy a BirdFlight még ez előtt elérhető legyen”.

A TestFlight-ot fejlesztő Burstly-t nem rég vásárolta fel az Apple. A cég közleménye szerint a széles körben használt mobil app tesztelő platform március 21-től nem támogatja többé az Android operációs rendszert. A Testbirds még ezt megelőzően tervezi elindítani a BirdFlight-ot, ezzel zökkenőmentes átállási lehetőséget biztosítva a fejlesztőknek. Induláskor a BirdFlight egy mobil app disztribúciós rendszer lesz, és csoport-adminisztrációs funkcióinak hála pontosan ellenőrizhetőek lesznek vele a letöltések. “Ha kellően nagy érdeklődés mutatkozik a BirdFlight iránt, akkor a platform a jövőben SDK-kat is támogatni fog, hogy hibajelentések és egyéb statisztikák begyűjtésére is alkalmas legyen” teszi hozzá Philipp Benkler. “A BirdFlight teljesen ingyenes lesz. Azoknak a fejlesztőknek, akiknek szakértői tesztelésre, projektmenedzseri támogatásra, gondosan szűrt célcsoportokra van szüksége, természetesen elérhetőek professzionális crowdtesting szolgáltatásaink.”

“Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen gyorsan alternatívát tudunk kínálni az Androidon megszűnő TestFlight szolgáltatás helyett” - mondja Lichter Tamás, a Testbirds magyarországi irodájának ügyvezető igazgatója. ”Magyarország tele van fiatal, tehetséges mobil fejlesztőkkel, így reméljük, hogy itthon is sokaknak segítünk majd a BirdFlight elindításával. Rengeteg olyan fejlesztőcsapat van, akik fontosnak tartják a végfelhasználókkal végzett tesztelést, nekik biztosan remek eszköz lesz a platform.”

Az érdeklődő fejlesztők a www.birdflightapp.com weboldalon regisztrálhatnak, hogy értesítést kapjanak az app disztribúciós platform indulását érintő újdonságokról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.