Hirdetés
. Hirdetés

A cégek a hibrid felhőket preferálják

|

A RightScale kutatása szerint az üzleti felhasználók a nyilvános és magánfelhők lehetőségeit egyaránt kamatoztató megoldásokban bíznak a leginkább. Kérdés, hogy kik húzhatnak hasznot ebből a trendből.

Hirdetés

A cloud menedzsment szolgáltatásokkal foglalkozó RightScale felmérése szerint a vállalatok többsége a nyilvános és privátfelhők szolgáltatásainak ötvözésével létrejövő hibrid megoldásokat részesíti előnyben. A hibrid rendszerek nagy előnye, hogy lehetővé teszik a döntéshozók számára, hogy számos különféle szolgáltatás közül válasszák ki a nekik legmegfelelőbbet: a vállalat specifikus igényeihez igazítsák a cloud startégiájukat.

A RightScale idén áprilisban és májusban, 651 kisebb-nagyobb, különféle iparágakban tevékenykedő cég vezetőinek bevonásával készítette el a most kiadott jelentés alapjául szolgáló felmérést. A válaszadók 68 százaléka mondta azt, hogy az általa irányított szervezet multi-cloud stratégiát követ; 53 százalékuk pedig a nyilvános és magánfelhők kombinációján alapuló hibrid rendszereket választotta.

A hibrid megoldásokat használó cégek 55 százaléka hasonló erőforrásokat szán a nyilvános- és vállalati felhőkkel kapcsolatos feladatok elvégzésére, míg 23 százalékuk a magán, 22 százalékuk pedig a publikus cloudokat tartja fontosabbnak.

A felmérés adatai azt mutatják, hogy komoly lehetőségek állnak a hibrid megoldások fejlesztésével foglalkozó vállalatok előtt. Egyelőre úgy fest, hogy elsősorban a nyílt forráskódú fejlesztőknek áll a zászló: a felmérés szerint azoknak a cégeknek a 41 százaléka, amelyek hibrid rendszereket használnak a CloudStack, az OpenStack, vagy az Eucalyptus megoldásait választotta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.