Hirdetés
. Hirdetés

A cégek is iPadet akarnak

|

A vállalati beszerzésekben is vérfagyasztóan felülprezentált az Apple tabletje. A cégek a következő negyedévre tízszer annyi iPadet rendeltek, mint más gyártóktól származó, hasonló teljesítményű táblagépet.

Hirdetés

A Change Wave Research kedden adta ki közel ezer vállalat bevonásával készült, a vállalati informatikai eszközök beszerzésével foglalkozó elemzését. A felmérés adatai szerint a magánfelhasználókhoz hasonlóan a cégek is az iPadet preferálják: a következő negyedévre éppen tízszer annyit rendeltek az Apple eszközéből, mint más gyártók hasonló termékeiből.

A felmérésben résztvevő cégek IT-vásárlóinak 84 százaléka nyilatkozott úgy, hogy mindenképpen iPaddel szeretné felszerelni a munkatársait; ez a tavaly novemberben mért 77 százalékos részesedéshez képest hétszázalékos növekedést jelent. „Az Apple iPadje sosem látott népszerűséget ért el az üzleti felhasználók körében” - összegezte a kutatás eredményeit blogbejegyzésében a Change Wave Research.

A felmérésből kiderült, hogy idén április és június között a válaszadó cégek valamivel több mint egyötöde, 22 százaléka tervez nagyobb mértékű tabletvásárlást. Az Apple félresöpörte a vetélytársakat; valamennyi konkurens gyártó részesedése visszaesett: a Samsungé például tízről nyolc százalékra.

A cupertinóiak tarolásának csak az Amazon Kindle Fire-je tudott többé-kevésbé ellenállni, és megtartani a maga novemberben mért, szerény hatszázalékos részesedését az enterprise ügyfelek körében; a Samsung mellett az Asus, a Hewlett-Packard, a Dell, a Lenovo, a Motorola és a Research in Motion is piacot vesztett.

A ChangeWave szakértői szerint az iPad elsősorban a kiemelkedően magas felhasználói elégedettségnek köszönheti a sikerét: a tavaly novemberi felmérés válaszadóinak 74 százaléka „nagyon elégedett” volt a termékkel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.