Hirdetés
. Hirdetés

A cégek még mindig az XP-t szeretik

|

A vállalati gépek 71 százalékán továbbra is XP fut. A Vista részaránya 10 százalék.

Hirdetés

A Forrester Research kutatóintézet friss felmérése szerint az Egyesült Államokban és Európában a cégek körében még mindig a Windows XP számít a legnépszerűbb operációs rendszernek, míg Windows Vistára csak nagyon kevesen váltottak át. Annak ellenére, hogy a vállalatok 31 százaléka már elkezdte az átállást, számszerűsíthetően jelenleg mégis csak a gépek 10 százalékán fut a Microsoft újabb rendszere. Miközben 71 százalékukon továbbra is Windows XP fut, ami mellett még megtalálható 3 százalékkal a Mac OS X, 10 százalékkal a Windows 2000, valamint 2 százalékkal a Linux.

"Mikor a Windows Vistára való átállásról kérdeztük a cégek informatikai döntéshozóit, csak harmaduk válaszolt úgy, hogy már elkezdték az átállást. 26 százalékuk pedig úgy nyilatkozott: idén, vagy jövőre kezdenek bele" - olvasható a tanulmányban.

 

vistaultsp2.jpg
 

 

"A vállalatok 15 százaléka ugyanakkor azt tervezi, hogy teljesen kihagyja a Vistát és rögtön Windows 7-re vált, 22 százalékuknál pedig még terv sincs a Vistára való átállásra" - teszik hozzá később a kutatás készítői.

A Forrester Research kutatása egybecseng az IDC múlt decemberi felmérésével, amely szerint a vállalkozásoknak egy jelentős része inkább használtan vesz Windows XP operációs rendszerű számítógépet, minthogy egy újat downgradeljen Vistáról. A Gartner pedig korábban azt állította: 2007-ben az eladott PC-k 44 százaléka már használtan cserélt gazdát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.