Hirdetés
. Hirdetés

A Cisco akvizícióval erősít a videokonferencia-piacon

|

A kaliforniai székhelyű nagyvállalat bejelentette, hogy felvásárolja a norvég Tandberget, és ezzel tovább erősíti pozícióját a videokonferencia-megoldások piacán.

Hirdetés

A Cisco Systems 3 milliárd dollár értékű felvásárlási megállapodást írt alá a videokonferencia-megoldásokat nyújtó norvég Tandberg vállalattal. A Cisco évek óta foglalkozik a telekommunikáció e területével, és ezzel párhuzamosan bizonyos Tandberg-termékek értékesítésével, így a két cég nem ismeretlen egymás számára. A Cisco integrálja a Tandberg által fejlesztett asztali videokonferencia-készülékeket és a szolgáltatás mögötti infrastruktúrát már meglévő termékkínálatába. A Tandberg szolgáltatásai a HD-alapú TelePresence és Unified Video Advantage rendszer közötti űrt hivatottak kitölteni, standard felbontású képátvitelt támogató megoldásokkal.

Steve Blood, a Gartner piacelemzője szerint a Cisco jó üzletet csinált, tapasztalatának és kiterjedt portfóliójának hála a felvásárlás után hatékonyabban növekedhet a piacon, mint a jóval kisebb Tandberg vagy egy konkurens vállalat, például a Polycom. Az akvizíció a Cisco fő termékvonalát is erősítheti, hiszen a videokonferencia-megoldások nagyobb hálózati kapacitást - több routert és switch-et - igényelnek.

A felvásárlás ugyanakkor sokba kerül a Cisco-nak, hiszen a megállapodás szerint a Tandberg előző napi tőzsdei értékénél 11 százalékkal többet fog fizetni a cégnek. Az akvizíció várhatóan 2010 első felében következik be, amennyiben az illetékes hatóságok nem emelnek kifogást a két vállalat összeolvadása ellen. Ezt követően a norvég cég vezérigazgatója, Fredrik Halvorsen a Cisco TelePresence Technology Group vezetője lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.