Hirdetés
. Hirdetés

A Computexen debütál a Centrino 2

|

A tajvani gyártók zuhanyhíradója szerint a Computexen debütál az Intel új mobilplatformja. A cégnél felismerték, hogy zavarosak a jelölések, ezért az új sorozat a Centrino 2 nevet kapja.

Hirdetés

A tajvani források szerint a júniusi Computexen debütál majd a következő Centrino-generáció hat új Penrynre épülő CPU-val, melyek órajelei 2,26 és 3,06 gigahertz között lesznek. Az Intel felismerte, hogy a jelenlegi Centrino-jelölések meglehetősen zavarosak, ezért bevezeti a Centrino 2 típusnevet. A mobilplatform legfontosabb újdonságának az integrált grafikus vezérlő, az előző generációkánál lényegesen jobb 3D-s teljesítménye, illetve a DirectX 10 támogatás tűnik.

Megváltozik az ultrahordozható gépekbe szánt tokozás is, melyet már az Apple MacBook Airben is alkalmaztak. A Centrino 2 DDR3 memóriát használ, ennek előnye a DDR2-höz képest az alacsonyabb feszültségigénye, de hátránya a jelenlegi nagyon magas ár.

A vezeték nélküli kommunikáció terén újdonság, hogy a Centrino 2-ben már 802.11n szabványú Wi-Fi vezérlőt találunk majd - remélhetőleg már véglegeset, és nem "draft" szabványút. Egyébként a Centrino 2 már az ötödik Centrino generáció, úgyhogy valóban ideje lesz egyértelműsíteni a jelöléseket.

Kapcsolódó híresztelés, hogy az Intel az eredetileg tervezett májusi időpontról előre kívánja hozni a belépő szintű PC-khez szánt Shelton'08 platform premierjét is. Az ok az Asus Eee-hez hasonló, olcsó gépek óriási sikere. Az Intel egyértelműen jó időben akar lenni a jó helyen, és ki akarja aknázni a piaci szegmensben lévő lehetőségeket. A Shelton'08 megjelenésekor két, 45 nanométeres technológiával készülő Diamondville processzoropciót kínál. Az egymagos, N230-at, mely 1,6 gigahertzes órajelen működik majd, külső órajele 533 MHz lesz, és 512 kilobájt másodszintű gyorsítótárral rendelkezik; a kétmagos változat specifikációja egyelőre nem került nyilvánosságra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.